Njoki s mlevenim mesom, Foto: Printscreen Youtube / na Samirin način

preukusno!

NJOKI S MLEVENI MESOM! Kaserola kakvu niste probali, SVE SE TOPI KAO TORTA! (VIDEO)

Odlično, hranjivo, a lagano jelo!

Objavljeno: 29.04.2022. 13:51h

Kulinarskim iznenađenjima nikad kraja! Ovo je jedno takvo jelo koje će vas zadiviti neobičnim kombinacijama ukusa.

Sastojci:

juneće mleveno meso500 g

crni luk1 glavica

beli luk4 čena

Krem supa od gljiva1 kesica

sir čedar ili kačkavalj200 g

njoke od krompira1 pakovanje

prezle100 g

ulje50 ml

suvi biljni začin1 kašičica

sopo potrebi

biberpo potrebi

FOTO: Printscreen Youtube / na Samirin način
FOTO: Printscreen Youtube / na Samirin način
FOTO: Printscreen Youtube / na Samirin način
FOTO: Printscreen Youtube / na Samirin način
FOTO: Printscreen Youtube / na Samirin način

Kako pripremiti?

Crni luk narendajte, beli luk propasirajte, pa zajedno propržite na malo ulja. Dodajte meso i uz stalno mešanje pržite 10 minuta. Odvojeno skuvajte krem čorbu od bečuraka u polovini vode u odnosu na ono kako je naznačeno na pakovanju. Sklonite meso sa vatre, prelijte kremom od pečuraka, promešajte i po ukusu dodatno začinite solju i biberom.

U tiganju, na malo ulja propržite prezle i u njih ubacite kuvane i oceđene njoke od krompira. Promešajte da s sve njoke dobro oblože prženim prezlama i ostavite sa strane. U posudu podmazanu za pečenje sipajte meso, pospite polovinom rendanog sira, pa odozgo poređajte njoke.

Pospite preostalim rendanim sirom i pecite 30 minuta na 180 stepeni, dok jelo ne dobije zlatno smeđu boju.

(Espreso)