Karbonara, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

za ručak

KARBONARA NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN: 1 NAMIRNICA MENJA UKUS, od sada nećete SPREMATI KLASIČNU (RECEPT)

Ostatak preliva pospite sa malo peršuna i izrendanog parmezana

Objavljeno: 27.04.2022. 19:30h

Jednostavno a preukusno jelo, špagete karbonara.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Sastojci:

Tortelini ili ravioli sa sirom, 1 pakovanje

100 gr mesnate slanine,

dve kašike maslinovog ulja

dva žumanca

2 dl kisele pavlake

foto: Profimedia

jedan čen belog luka

po ukusu biber, so, seckani peršun

rendani parmezan

Priprema:

Testeninu prvo skuvajte, tako da je ne prekuvate. Izvadite tiganj i na dve kašike maslinovog ulja ispržite sitno seckanu slaninu. Dodajte propasiran čen belog luka i promšajte. U posebnu posudu izmešajte žumance sa kiselom pavlakom i dodajte mleveni biber, so i peršun. Smesu sipajte u tiganj sa dinstanom slaninom i pržite uz mešanje oko dva minuta, a zatim sklonite sa šporeta. Procediti testeninu i sipati u veću, dublju činiju. Preliti testeninu polovinom smese i dobro izmešati, kako bi se pasta i preliv dobro sjedini. Ostatak preliva pospite sa malo peršuna i izrendanog parmezana.

(Espreso / Najžena)