Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

ZASLADITE SE

BAKA OTKRILA RECEPT ZA BAKLAVA-PITU SA VIŠNJAMA: Tajna je u 1 AROMATIČNOM PRELIVU

Morate probati ovu neverovatnu poslasticu

Objavljeno: 20.04.2022. 23:57h

Počastite sebe i ukućane ovom predivnom poslasticom, koja se brzo sprema Potrebno je:

  • Tanke kore
  • 300 gr višanja
  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Za preliv:

  • 300 gr šećera
  • 100 ml vode
  • 1 limun na krugove

Priprema: Jaja umutiti sa šećerom dodati griz sa praškom za pecivom jogurt i ulje i izmešati. Koru premazati većom kašikom jaja, saviti donji deo pa presaviti gornji deo preko donjeg i premazati opet malo jaja. Na početku staviti kašiku višanja i presavijati u trougao.

Ređati u podmazan pleh.Ostatak jaja premazati preko trouglova.

FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta . Skuvati šećer sa vodom vanilin šećerom i i 100 ml vode. Kuvati da se ukuva u gust sirup.

Može hladan sirup preko vruće baklave. Ostaviti da se ohladi i upije. Sladite se!

(Espreso/Alo)