Jaja, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

za uskrs

SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE PRAVILNO FARBAJU JAJA U LUKOVINI: Tajna je u u DVA LISTA, konačno je OTKRIVENO

Kada se jaja skuvaju, izvade se kašikom i makazama se iseče čarapa

Objavljeno: 19.04.2022. 19:15h > 19:24h

Bake su najbolje znale - jaja su farbale u ljuskama od crnog luka.

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Sunčane Staze

To ne znači da će biti braon boje i da ne mogu da se ukrase.

Farbanje jaja u lukovini je najzdraviji način da se ukrase, jer aposlutno nema hemije, pa ako se neko polomi - u slast ga pojedite.

Ovo je nazdraviji način ukrašavanja jaja.

Ne postoji potrebna količina ljuski od crnog luka, jer najbolje je da ih bude što više, pošto će i boja jaja biti intenzivnija.

Da bi ukrašavanje bilo uspešno, pored što više ljuski od crnog luka, treba sačuvati i stare ženske hulahopke koje mogu da budu i pocepane.

foto: Profimedia

Što više ljuski to će biti lepša boja.

Nađite konac i u parku uberite što više listića različitih oblika. Najlepši su listovi od peršuna i deteline, a jedino je važno da budu što manji.

U staru šerpu se ubaci sva lukovina, nalije se vodom i stavi na ringlu.

Na jaje se stavi list pa se pažljivo ubaci u čarapu.

Čarapa se zategne i koncem se veže.

foto: Profimedia

Spretne domaćice na jedno jaje stave po tri listića.

Kada se jaja ubace u lukovinu može da se uključi ringla.

Kada voda provri isključi se ringla i jaja ostave u vodi još pet minuta.

Ista ova lukovina može da se koristi nekoliko puta, odnosno, dok se ne ofarbaju sva jaja.

Kada se jaja skuvaju, izvade se kašikom i makazama se iseče čarapa.

Sklone se zeleni listići, jaja se namažu zejtinom da sijaju.

U dekorisanu korpicu, jaja se stave kada se ohlade.

(Espreso / Magazin Novosti)