espreso savet!

KAKO U PAR MINUTA DA OD BAJATOG HLEBA NAPRAVITE SVEŽ: Nikako ne bacajte već primenite ovaj SAVET!

Uz ovaj savet uštedećete novac

Objavljeno: 18.04.2022. 22:09h

U našoj kulturi važi pravilo da je ogroman greh bacati stari hleb čak i kada stoji posle par dana. U susret starom pravilu, ovaj savet će vam pomoći da sačuvate hleb.

Kada kupimo hleb, mislimo da ćemo ga pojesti kroz dva dana, ali često se desi da jedemo van kuće, ili prosto napravimo jelo u kom nema potrebe za njegovim dodatkom.

FOTO: Profimedia
FOTO: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube/Igy the cook

Kako ovo funkcioniše?

U veliku šerpu (mora da stane ceo hleb) naspite vodu da tek prekrije dno, otprilike pet cm vode.

Zagrejte vodu da počne lagano da pari.

Zatim u drugu posudu sipajte vodu, a u nju hleb. Hleb ne sme nikako da dodiruje vodu. Poklopite šerpu, tako da je potpuno zatvorena, kako bi se stvorila para.

Hleb ostavite da se ,,kuva'' na pari na slaboj vatri oko deset do petanest minuta.

Izvadite ga iz šerpe i ostavite ga deset minuta sa strane, a zatim uživajte u njegovoj mekanoj strukturi.

(Espreso)