Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

preukusno

ČORBA KOJA JE BOGATA VITAMINOM C I D: Riznica zdravlja, NEMA NIŠTA BOLJE ZA IMUNITET (RECEPT)

Jedite dok je toplo, a ostatak možete do dva dana čuvati u frižideru

Objavljeno: 14.04.2022. 18:47h

Ukoliko želite da se zdravo hranite, preporuka je da vam se bar tri puta nedeljno za ručak na tanjiru nađe i neko kuvano jelo.

Tu je recept za čorbu koja je bogata vitaminima C i D, cinkom i antioksidantima. Dobra je za imunitet.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

FOTO: Zoran Jevtic
FOTO: Zorana Jevtić

1 1/2 šolje seckanog luka

3 stabljike celera, tanko iseckane

2 velike šargarepe, isečene na kolutove

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

šampinjoni 500 g

5 čena belog luka

8 šolja neslanog pilećeg temeljca

4 grančice majčine dušice

2 lovorova lista

100g leblebije iz konzerve

200 g iseckanih pilećih prsa bez kostiju

1 1/2 kašičice soli

foto: Profimedia

1/2 kašičice slatke crvene paprike

350 g iseckanog lista kelja (bez stabljika)

1/2 kašičica bibera

Priprema:

U pileći temrljac sipajte maslinovo ulje, pa ostavite da se zagreje na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i kuvajte 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte majčinu dušicu, lovorov list i leblebije, a zatim piletinu, so i mlevenu papriku. Ostavite da se kuva oko 25 minuta.

Nakon toga dodajte u supu listove kelja, pa kuvajte još 5 minuta. Izbacite iz supe majčinu dušicu i lovorov list. Jedite dok je toplo, a ostatak možete do dva dana čuvati u frižideru.

(Espreso / Srbija Danas)