Šnicle, Foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

IDEJA ZA RUČAK

SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK: Šnicle u SOSU od luka, poznato jelo na DRUGAČIJI NAČIN (RECEPT)

Retko ko može da ostane imun na sočne i lepe šnicle

Objavljeno: 10.04.2022. 14:46h

Nedeljni ručak je pravo vreme za neko jače i kaloričnije jelo. Šnicle su pravi izbor i kada su one u pitanju, tu nema greške, ali ako vam je dosadio njihov standardni ukus, ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

Jedan kilogram šnicli bilo koje vrste

so i biber, suvi začin

brašno, nekoliko kašika

četiri velike glavice crnog luka – luka treba da bude baš dosta jer će se njega pola “nestati”

jedna kaščica crvene, mlevene paprike

jedna kašičica senfa

malo belog luka u granulama

sušeni peršun

voda za podlivanje ( količina je nekih 500 ml)

Priprema:

Prvo šnicle dobro izlupati, posoliti i pobiberiti. Uzmite dublji tiganj, i zagrejte ga.

Šnicle pržiti na jakoj vatri po par minuza sa obe strane, kada krenu da rumene, odložiti ih na tanjir.

Sada u prazan tiganj dodajte luk i čašu ovde. Obavezno smanjite vatru, dok dinstate luk. Dinstajte sve dok voda ne ispari.

Kada luk mekša, videćete kako se količina smanjila, zato dodajte kašku brašna i crvene paprike pa sve dobro izmešajte.

Dodajte vode u smesu, ali da ne bude previše retka, već da ima gustinu jogurta. Ostavite par minuta da se krčka kako bi se sve lepo zgusnulo.

Dodajte na kraju senf i začine pa potom sve promešajte.

Šnicle vratite u tiganj gde je smesa od luka i ostavite ih maksimalno osam minuta.

Uz ovo možete kao dodatak dodati kuvani ili prženi krompir, isto tako i pirinač je dobitna kombinacija.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/najzena.rs)