Volodimi Zelenski, Foto: Profimedia

NAORUŽANJE

ZELENSKI TRAŽI POMOĆ OD JOŠ JEDNE DRŽAVE: Predsednik Ukrajine želi njihove OKLOPNE TRANSPORTERE!

Zelenski je podsetio na obaranje malezijskog Boinga MH-17, na nebu iznad Istoka Ukrajine, kada je poginulo 298 ljudi, optužujući za tu tragediju ruske snage

Objavljeno: 31.03.2022. 12:16h

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je u četvrtak od Australije da Kijevu isporuči australijske oklopne transportere "Bušmaster" (Bushmaster).

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Ukrajina mora da ima sve što joj je potrebno na bojnom polju. Na primer, imate odlična oklopna vozila Bušmaster koja mogu značajno da pomognu Ukrajini", rekao je Zelenski, govoreći na video-konferenciji ispred australijskog parlamenta.

On je pozvao Australiju da uvede nove sankcije Rusiji, kao i da učestvuje u obnovi ukrajinskih luka na Crnom i Azovskom moru.

Zelenski je podsetio na obaranje malezijskog Boinga MH-17, na nebu iznad Istoka Ukrajine, kada je poginulo 298 ljudi, optužujući za tu tragediju ruske snage.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

"Kada bi svet kaznio Rusiju za ono što je uradila 2014. godine, ne bi bilo ništa od užasa ove invazije na Ukrajinu 2022. godine. Moramo da ispravimo ove strašne greške, ispravimo ih sada", kazao je Zelenski.

(Espreso/Beta)