Čorba, Foto: Printscreen

RECEPT DANA!

TOPLA I PROLEĆNA, BUDI IZ MRTVIH! Krem čorba od brokolija, avokada i praziluka

"Nek vam je slatko uz ovu krem čorbu od brokolija, avokada i prazliuka!"

Objavljeno: 25.03.2022. 11:03h

POTREBNI SASTOJCI:

brokoli - 500 g, svež

praziluk - 1/2 struka

krompir - 2 komada

avokado - 1/2 komada

beli luk - 2 čena

beli biber

bujon od povrća - 1 kocka, magi

maslinovo ulje

krem sir - 3 kašike, prirodan

jaje - 2 komada

sok od limuna

parmezan - 30 g

* merne jedinice

NAČIN PRIPREME:

Operemo ružicu brokolija i iskidamo je na male parčiće.

Isečemo praziluk, avokado, beli luk i krompir na sitno.

Stavljamo sve u šerpu i sipamo vodu, tek toliko da prekrije povrće.

Rastvaramo u vodi kocku bujona. Ne stavljamo so, jer bujon je dovoljno slan. Dodajemo beli biber i maslinovo ulje.

Kuvamo čorbu od brokolija na umerenoj vatri oko 50 minuta.

Nakon što se ohladi, začinjavamo umućenim jajima sa krem sirom.

Dodajemo sok od limuna i pasiramo.

Serviramo sa čipsom od parmezana.

(Espreso)