Riba, Foto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes Narkonia

RECEPT

SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK ZA USKRŠNJI POST: Pastrmka na žaru po instrukcijama svetskog kuvara

Idealan recept za sve ljubitelje ribe

Objavljeno: 20.03.2022. 09:43h

Nedelja je dan za porodični ručak, a kako je u toku Uskršnji post, dobar izbor je riba.

Osim što je veoma ukusna, predstavlja jednu od najzdravijih namirnica jer je bogata omega – 3 masnim kiselinama koje su bitne za organizam.

Evo kako da pripremite ukusnu pastrmku na žaru, po instrukcijama svetski poznatog kuvara Džejmija Olivera.

Sastojci:

pastmrka – 2 komada (otprilike 400 g svaka)

2 limuna

peršun

maslinovo ulje

so, biber

puter

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi sama-ideje za kreativce

Priprema:

Očistite ribu. Na koži napravite posekotine sa obe strane, dubine od oko 0,5 centimetara. Svaku ribu posolite, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Jedan limun narežite na pola, a drugi na kriške, uklonite košpice. Naseckajte peršun. Ribu napunite kriškama limuna i seckanim peršunom. Stavite komade putera i percite ribu na roštilju oko 10 – 15 minuta sa svake strane.

Posluživanje ribe na roštilju Džejmi Oliver preporučuje uz mladi krompir, povrće na pari ili običnu svežu salatu.

Prijatno!

(Espreso/receptoor.com)