Rafael Nadal i Karlos Alkaras, Foto: Profimedia

NA PRAGU VELIKOG OSTVARENJA!

NADAL IDE PO NOVAKOV REKORD! Španac srušio NASLEDNIKA posle drame i napravio OGROMAN korak na ATP listi!

"Bik sa Maljorke" nastavlja sa sjajnim partijama, od početka sezone nema nijedan poraz i igraće za 37. Masters titulu

Objavljeno: 20.03.2022. 08:12h > 08:17h

Španski teniser Rafael Nadal savladao je zemljaka Karlosa Alkarasa sa 6:4, 4:6, 6:3 i plasirao se u finale Indijan Velsa.

"Bik sa Majorke" je do trijumfa stigao posle više od tri časa velike borbe, a 19-godišnji naslednik je do ovog meča imao samo jedan poraz na Turu ove godine.

Nadal nema ni taj jedan i trenutno je na skoru 20-0, sedmi put je u karijeri vezao toliki broj pobeda, ali prvi da se to dogodilo da startu sezone.

Nadal je ovom pobedom obezbedio treću poziciju, na kojoj će smeniti Aleksandra Zvereva, a u finalu, u nedelju, ne pre 23.00, čeka ga finale protiv Tejlora Frica, koji je savladao Andreja Rubljova.

Rafa nije dobro započeo susret protiv Karlosa, odmah je pretrpeo brejk, međutim, ubrzo je napravio dva i tako preokrenuo.

Brejkovima nije bilo kraja, pošto je Nadal u sedmom gemu opet ispustio servis, da bi, ipak, ovaj period prelomio u desetom gemu, iskoristivši petu set loptu.

Sličan je bio i drugi set, od petog do devetog gema u svakom je bilo brejka, da bi u desetom, Alkaras na svom servisu materijalizovao treću set loptu i izjednačio rezultat.

Za razliku od prva dva seta, odlučujući je bio znatno mirniji, bar kada su brejk lopte bile u pitanju.

Nadal se u petom gemu susretao sa čak tri, ali je prebrodio to, nešto slično kao i u duelu sa Nikom Kirjosom.

Uzeo je 36-godišnji Španac je i jedan medicinski tajm-aut tokom ovog dela meča, da bi u osmom gemu napravio ključni brejk i ubrzo priveo meč kraju.

Ovo će mu biti peto finale u Kaliforniji, boriće se za četvrtu titulu, prvu još od 2013. godine.

Ukoliko pobedi, stići će Novaka Đokovića po broju Masters titula koji je sada na brju 37!

(Espreso)