Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa

RECEPT

POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ: Bogato jelo koje će vam dugo držati sitima

Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast

Objavljeno: 19.03.2022. 09:59h

Iako su krompir i meso prva asocijacija na paprikaš, donosimo vam recept koji je idealan za dane posta, a umesto mesa koriste se šampinjoni. Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.

Sastojci:

1 kg krompira

500 g šampinjona

2 glavice luka

3 čena belog luka

3 šargarepe

so, biber

aleva paprika

ulje

FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bakina kuhinna

Priprema:

Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta. Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompirpaprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.

(Espreso)