Riba, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

GENIJALNO

STARE KUVARICE OTKRILE KAKO SE PRAVILNO PRŽI RIBA BEZ BRAŠNA I POHOVANJA: Nikada više vam se NEĆE RASPASTI

Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba, a nekada su najleše bile one bez začina i pohovanja

Objavljeno: 18.03.2022. 17:26h

Pomoću ovog trika riba će biti najukusnija do sad.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Tonchy Shultz
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes Narkonia

Kada je u pitanju riba i njeno spremanje, ne može se reći da svaka domaćica zna da je priremi zbog njene kompikovane strukture. Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba, a nekada su najleše bile one bez začina i pohovanja.

Stare kuvarice su nam otkrile kako da riba bude savršena, tako što ćete umesto brašna napraviti marinadu i u to potopiti.

FOTO: Profimedia
FOTO: Aleksandar Stojanović
FOTO: Aleksandar Stojanović

Sastojci:

1,5 kg ribe po želji prstohvat šećera začini 2 kašike soja sosa

Priprema:

Ako nemate očišćenu ribu, onda je očistite od krljušti i isecite je pažljivo od repa, takođe i uklonite unutrašnjojst. Isecite na komade pa pobiberite, dodajte šećer , začine i soja sos. Sipajte u posudu litar vode i promešajte, zatim je ostavite jedno 30-40 minuta u marinadi. U dobro zagrejan tiganj sipajte ulje i poređajte ribu. Pržite sa svih strana dok ne bude zlatna kora. Morate sve vreme da stojite pored šporeta da riba bi zagorela.

(Espreso / Najžena)