Pomfrit, Foto: Profimedia

NEŠTO DRUGAČIJE

UVALJAJTE KROMPIR U OVU SMESU I ZABORAVITE NA PRŽENJE NA ULJU: Zdravija VARIJANTA NE POSTOJI

Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja uopšte nije najzdraviji izbor

Objavljeno: 16.03.2022. 20:46h

Hrskav pomfrit moguće je pripremiti bez kapi ulja.

Pomfrit je idealan prilog uz hamburgere ili neko grugo meso sa roštilja. Međutim, mnogi ga koriste i kao glavno jelo, a ne kao prilog.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel
FOTO: Printscreen/Youtube/Lekovite Biljke
FOTO: Youtube/Printscreen/IFN Sindhi

Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja uopšte nije najzdraviji izbor.

Međutim, moguće je pripremiti ga i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar zahvaljujući jednom sastojku.

Tajna je u belancetu

Pored krompira, za ovu zdraviju varijantu pomfrita biće vam potrebno belance i začinsko bilje po ukusu.

Za početak ogulite krompir i isecite ga tako da dobijete oblik pomfrita. Potom ga uvaljajte u umućeno belance u koje ste prethodno dodali začine po želji.

Ređajte pomfrit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vreme pečenja zavisiće od jačine rerne.

(Espreso / Najžena)