Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

jelo

OVAKO TURCI PRAVE MUSAKU NA POSNI NAČIN: Naše DOMAĆICE više NIKADA NEĆE PRAVITI SA MESOM kada VIDE OVO (RECEPT)

U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.

Objavljeno: 12.03.2022. 17:41h

Kad otopli vreme, bacamo se na ukusna i posna jela - kao što je ova posna musaka na turski način.

FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic
FOTO: PRINTSCREEN/YT/ КАЛНИНА НАТАЛЬЯ

Potrebno je:

tikvice - 1 kg

patlidžani - 500 g

luk - 1 glavica

paprike - 2 komada

krompir - 2 komada

paradajz pire - 1 teglica

biber

maslinovo ulje

čubar

so

mirođija - 1 struk

peršun - 1 struk

Način pripreme:

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.

Začinite nadev začinima i sklonite s ringle. U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte sloj tikvica i odozgo rasporedite nadev. Ponovite proceduru i završite musaku poslednjim slojem samo od tikvica. Prelijte sve paradajz pireom.

Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu. Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom. Po želji može da se prelije i kiselim mlekom.

(Espreso/Bonapeti.rs)