EKSKLUZIVNI INTERVJU Vuk Drašković: Da me nisu izdali, bio bih predsednik, ne bi bilo rata na Kosovu i NATO bombi (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ESPRESO INTERVJU NEDELJE

EKSKLUZIVNI INTERVJU Vuk Drašković: Da me nisu izdali, bio bih predsednik, ne bi bilo rata na Kosovu i NATO bombi (FOTO) (VIDEO)

- Situacija je u mnogo čemu gora nego pre 25 godina, pa čak ni u vreme koje je prethodilo NATO bombardovanju Srbije. Nije se moglo zamisliti nešto ovako u srpskim medijima, da se ovako javno, kroz blato provlače ambasadori kojima smo ovde domaćini

Objavljeno: 15:20h
Milka Radović

Ko je za vas najveće razočaranje u tzv. demokratskom bloku?

foto: Filip Plavčić

- Da bi bilo razočaranja, mora da bude očaranja. Ne, nikada nisam bio očaran.

Ko će ostaviti većeg traga u srpskoj politici - Đinđić ili Vučić?

- Đinđić je već u poziciji čoveka o kojem će sa distance pričati istoričari, i hroničari. A, kako će Vučić završiti u istoriji, ja, i svi koji su živi, mislim da treba sačekati vreme kad ne budemo živi, jer je teško donositi sudove o ljudima koji mogu da ih demantuju.

Da li će Srbija priznati status Kosova?

- Srbija mora da prizna realnost, da Srbije na Kosovu nema. Nema je kao države, država vlada nekom teritorijom kada ima svoju sudsku, izvršnu vlast i kada ima vojsku i policiju na toj teritoriji, a ona nema ništa od toga. Nikakav znak suvereniteta državnog tamo nema već 16 godina, a piše u Ustavu da je Kosovo autonomna pokrajina u sastavu Srbije pod punim suverenitetom i piše da je naša granica na Prokletijama i vi to morate prihvatiti, u protivnom kršite Ustav.

Kada ćete se posvetiti samo književnosti?

foto: Filip Plavčić

- Ne verujem da ću moći ikada da se posvetim samo književnosti, s obzirom da ću uvek morati politički na neke stvari da reagujem, tim pre što je u politici mnogo tragike i nesreće.

(Milka Radović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.