A KAKO ROJTERS PIŠE O BELOM? Preletačević kao Roki i Gandalf!
Foto: Aleksandar Jovanović

samo jako!

A KAKO ROJTERS PIŠE O BELOM? Preletačević kao Roki i Gandalf!

Predsednički izbori zakazani su za 2. april, a istraživanje javnog mnjenja objavljeno u ponedeljak pokazuje da je Maksimović drugi
Objavljeno: 16:05h

Prema istraživanjima javnog mnjenja Ipsos stratedžik marketinga, Vučić je na 53 odsto glasova, a Maksimović je drugi sa samo 11 odsto. U kafiću Maksimovićevog oca koji izigrava izborni štab lokalci poziraju za fotografiju sa predsedničkim kandidatom. Maksimovićevi snimci iz kampanje su hit na društvenim mrežama. Preletačević jaše konja, radi sklekove kao Roki i hoda uz pomoć garnišne koja liči na Gandalfov štap u Gospodaru prstenova, navodi se u tekstu. Ipak, kako navode, Beli insistira na tome da nije sve u humoru. Deset od 12 njegovih odbornika u Skupštini Mladenovca su ozbiljni ljudi, kako kaže, osim njega i njegovog pomoćnika. - Najveća smo opozicija u Mladenovcu - kaže on, ističući uspeh njegove partije u tome da se proglasi da gradska voda nije za piće i pokušaje da poboljša transparentnost trošenja novca. - Političari u Srbiji su 'prljavi i korumpirani i vreme je da neko pokuša da uradi nešto povodom toga - navodi Maksimović.

foto: Stefan Jokić

Saša Papić, 42-godišnji radnik iz Mladenovca, kaže da pokret može da poboljša odziv među mlađim glasačima koji bi u suprotnom slučaju ostali kod kuće. - Ne mora da pobedi – dovoljno je da uništi taj stav da je sramota biti umešan u politiku. Svi pametni ljudi su izbegli politiku - navodi Papić. Voja Žanetić tu kaže da ostaje da se vidi da li će Maksimović moći da održi momentum: "Ko zna koliko su očajni i besni građani". Za to vreme Preletačević samo kaže da će tako moći da položi ispite. - Postaću predsednik i neću morati da završim fakultet - kaže Beli.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rojters)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.