VIKEND SU OBELEŽILE STRAŠNE NESREĆE U KOJIMA JE POGINULO 7 LJUDI: Tragedije se samo nizale
Foto: Ana Paunković, Tamara Trajković, Rina, Printscreen/youtube/mag, Printscreen/Instagram/Mojbeograd, printscreen/instagram/serbialive_beograd

UŽAS

VIKEND SU OBELEŽILE STRAŠNE NESREĆE U KOJIMA JE POGINULO 7 LJUDI: Tragedije se samo nizale

Iza nas je crni vikend u kom su se nesreće samo nizale

Objavljeno:

Protekli vikend obeležio je veliki broj saobraćajnih nesreća koje su se dešavale iz sata u sat. Nažalost, nekoliko udesa završilo se tragično. Čak sedmoro ljudi stradalo je na srpskim putevima za samo dva dana!

U subotu oko 18 časova u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuo je muškarac, dok je više osoba teže i lakše povređeno.

Lekari su na licu mesta mogli samo da konstatuju smrt muškarca, dok je žena koje je bila suvozač, prevezena u UC KCV na odeljenje reanimacije, u teškom stanju sa višestrukim povredama.

Povrede su zadobile i dve žene stare 52 i 67 godina, kao i muškarac star 42 godine. Oni su nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezeni na odeljenje hirurgije UC KCV na dalje lečenje i dijagnostiku.

Otac poginuo, ćerka u komi

U noći između subote u nedelje, oko tri sata posle ponoći tinejdžerka, koja je bila za volanom automobila "BMW 3", izgubila kontrolu nad vozilom i sletela sa magistralnog puta puta Bogatić - Crna Bara i zakucala se u drvo.

Radiša P., Badovinci, Bogatić
foto: DRUŠTVENE MREŽE

Poginuo je Radiša P. (48) iz okoline Bogatića, a automobilom je upravljala njegova ćerka D. P. (18), kako je kasnije utvrđeno, bez vozačke dozvole.

Radiša je preminuo na licu mesta, dok je njegova ćerka od zadobijenih povreda upala u komu. Inače, Radiša i njegova ćerka vraćali su se sa svadbe u trenutku nesreće, a kako se saznaje, ostali članovi njihove porodice nisu bili sa njima na veselju.

Devojka (18) stradala na licu mesta

Jeziva nesreća dogodila se u nedelju oko šest popone u okolini Obrenovca, a tom prilikom život je izgubila osamnaestogodišnja devojka koja je upravljala automobilom!

Kako je preneo "RTV Mag", do nesreće je došlo u ulici Barička reka, u Bariču, kod Obrenovca.

Nesrećna devojka se kretala iz pravca Male Moštanice ka Bariču.

Iz smrskanog automobila devojku su izvlačili vatrogasci koji su morali da seku vozilo nakon čega je prevezena u Urgentni centar, ali je, uprkos naporima lekara, podlegla povredama.

Poginula dva mladića

Iste večeri na putu Šabac - Loznica poginula su dvojica mladića P.I. (24) i A.D. (20) iz Prnjavora.

Oni su džipom marke "mercedes" sleteli s puta, udarili u drvo od koje su se odbili, a onda udarili u betonsku ogadu jednog dvorišta.

P.I. je stradao na licu mesta dok je A.D. bio prevezen u Klinički centar u Beogradu, ali je, nažalost, podlegao povredama.

Nastradao biciklista

U mestu Lipovica kod Leskovca u nedelju uveče došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio vozač bicikla.

Naime, nesrećnog čoveka udario je automobil i usmrtio ga na mestu, dok je vozač pobegao sa mesta nesreće.

Poginuo pešak

Pešak koji se kretao kolovozom poginuo je u Padini kod Kovačice.

Inače, vozač koji je izazvao nesreću je pobegao sa lica mesta.

Veliki broj nesreća

Petoro osoba, među kojima i dete povređeno je u saobraćajnoj nesreći koja se desila na putu Zrenjanin — Čenta u nedelju oko 18 časova. Vozač marke "BMW" sleteo je sa puta i prevrnuo se.

Lančani sudar istog dana dogodio se na auto-putu kod zgarde "Geneksa", u tom udesu povređena je jedna osoba. U nesreći su učestovala tri vozila.

Još jedna teška saobraćajna nesreća dogodila se nešto pre 19 časova na putu između Česterega i Banatskog Dvora u opštini Žitište!

U toj saobraćajnoj nesreći učestvovala su tri putnička vozila, a povređeno je čak sedam osoba koje su prevezene u Urgentni centar u Zrenjaninu.

Na mostu preko reke Čemernice u čačanskom selu Preljina došlo je do teške saobraćajne nezgode kada su se sudarili "land rover" i "volkswagen passat." Povređene su tri osobe.

00:53

Tri osobe povredjene u Preljini kod Čačka

Jedna osoba povređena je sinoć u udesu dva putnička vozila koji se dogodio u Novom Pazaru, u ulici Save Kovačevića.

U nedelju uveče je u Kneževačkoj ulici u beogradskom naselju Rakovica dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo više vozila.

U sudaru su učestvovala tri vozila, a tri osobe su teško povređene i prevezene su u Urgentni centar.

Dve osobe povređene su nakon lančanog sudara koji se u subotu popodne dogodio kod petlje Surčin u kojem su oštećena tri automobila.

Na snimci koji su kružili društvenim mrežama moglo se videti da su tri automobila uništena.

Bezbednost u saobraćaju predstavlja ključni aspekt svakog društva, imajući značajan uticaj na živote i dobrobit svih učesnika u saobraćaju. Ovaj važan koncept obuhvata sve mere i pravila usmerene da se rizik od saobraćajnih nesreća i njihovih potencijalno ozbiljnih posledica svede na minimum.

Cilj bezbednosti u saobraćaju je zaštita života, zdravlja i imovine svih učesnika - pešaka, biciklista, motociklista i vozača vozila...

Podsetimo, samo do avgusta meseca ove godine dogodilo se skoro 20.000 saobraćajnih nezgoda.

Bonus video: Saobraćajna nesreća u Raški

00:37

Saobraćajna nesreća u Raški

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.