SVE PRŠTI OD LUKSUZA! OVO JE VILA SA BAZENOM GLAVNOG IZ KRIMI GRUPE: Radili su sa uhapšenim poreskim inspektorima
Luksuzna vila, Foto: MUP RS

au!

SVE PRŠTI OD LUKSUZA! OVO JE VILA SA BAZENOM GLAVNOG IZ KRIMI GRUPE: Radili su sa uhapšenim poreskim inspektorima

Uhapšena ekipa poreskih službenika je pomenutoj krimi grupi omogućavala da se bogati preko svojih privatnih firmi

Objavljeno:

Hapšenje državnih poreskih službenika u Beogradu, prilikom čega su "pali" načelnik odeljenja za Poresku kontrolu, potom, Lj.Š. (64), D.S. (48), A.B. (51), T.V. (64), A.P. (58), D.S. (58), zaposleni u Poreskoj Upravo filijale Zemun i Voždovac, je kako je saopšteno za Telegraf.rs, nastavak akcije u kojoj je krajem prošlog meseca pala krimi- grupa koja je sarađivala sa njima. Na čelu pomenute grupe su bili Aleksandar O. (44) i Miloje T. (36) kojima je određen pritvor od 30 dana.

Uhapšena ekipa poreskih službenika je pomenutoj krimi grupi omogućavala da se bogati preko svojih privatnih firmi, tačnije, zloupotrebaljavala povraćaj PDV i prala novac kojim je budžet Srbije oštećen za 124 miliona dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja sumnje da su izvršile više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i na taj način oštetile državni budžet za oko 124,1 milion dinara.

1 / 8 Foto: MUP

Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu finansija Poreskoj upravi Filijala Voždovac Lj.Š. (64), D.S. (48), A.B. (51), T.V. (64), A.P. (58), D.S. (58), zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Zemun.

Sumnja se da su Lj. Š., D. S., A. B. i jedna osoba za kojom se traga, kao i T. V. i D. S., od januara 2021. do januara ove godine, unošenjem lažnih podataka u Zapisnike o kontroli osam preduzeća omogućili da se tim preduzećima isplati povraćaj PDV- a.

A. P., inače rukovodilac jednog odeljenja zemunske filijale Poreske uprave je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Vođe grupe Miloje i Aleksandar u pritvoru, ostali dobili nanogicu

Podsetimo, Aleksandru O. (44), kao i Miloju T. (36) koji su osumnjičeni da su vođe ove kriminalne grupe, određen je pritvor 30 dana.

Prema okrivljenima M.O., D.N. i J.B. odredio meru zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, kojom im je zabranjeno da bez odobrenja suda napuste stan u kojem borave. Usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svako ponaosob, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Prema okrivljenima M.O., J.B. i J.S. odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, pa im je zabranio prilaženje, sastajanje i komuniciranje sa svedocima. Ova mera određena je usled postojanja okolnosti koje ukazuju da bi okrivljene, svaka ponaosob, mogle ometati postupak uticanjem na svedoke.

Takođe, dodaje se da je u odnosu okrivljenog A.R. predlog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije za određivanje pritvora odbijen kao neosnovan, te je određeno da se imenovani ima odmah pustiti na slobodu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Bonus video:

00:16

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.