UHAPŠENI DRŽAVNI SLUŽBENICI SARAĐIVALI SA KRIMI GRUPOM?! Organizator uživao u LUKSUZU!
Policija / Ilustracija, Foto: Dado Đilas

DETALJI HAPŠENJA

UHAPŠENI DRŽAVNI SLUŽBENICI SARAĐIVALI SA KRIMI GRUPOM?! Organizator uživao u LUKSUZU!

Ova akcija hapšenja službenika je nastavak policijske akcije koja se odigrala krajem avgusta

Objavljeno: 10:45h

U velikoj akciji policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapšeno je osam državnih službenika iz Poreske uprave u Zemunu i Voždovcu, a osumnjičeni su da su zloupotrebama oštetili budžet za više od 120 miliona dinara.

Prema najnovijim informacijama, ovo hapšenje je nastavak policijske akcije iz avgusta, kada je pala kriminalna grupa zbog pranja novca.

Ova akcija hapšenja službenika je nastavak policijske akcije koja se odigrala krajem avgusta.

Prema nezvaničnim informacijama policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila desetak poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i pranja novca kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Među uhapšenima je i A.P., načelnik odeljenja za poresku kontrolu u Zemunu.

Naime, kako se saznaje, hapšenje poreskih inspektora je nastavak akcije hapšenja koja se dogodila krajem avgusta ove godine, kada su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe koja je osumnjičena za pranje novca i krivična dela poreska prevara.

Poreska uprava
Poreska upravafoto: Nebojša Mandić

Luks vila sa bazenom, značke i pasoši

Podsetimo, oni su trošili novac na najluksuznije automobile, skupocene satove i garderobu, a A. O. koji se sumnjiči da je bio organizator uživao je u luksuznoj vili sa bazenom!

Tada su tokom pretresa nekoliko kuća i vikendica, pronađene čak i lažne policijske značke, kao i pasoši državljanki Kine.

- Prilikom pretresa više objekata, pronađeni su luksuzni autmobili, skupoceni Roleks satovi, markirana odeća i obuća, Luj Viton kofer. Procenjena vrednost samo garderobe, obuće, kofera je oko 70.000 evra - otkrio je tada sagovornik Kurira.

Luksuzna vila koju je koristio Aleksandar O., prema rečima sagovornika, ima zatvoreni bazen, teretanu, najsavremeniji video nadzor i opremljena je najskupljim nameštajem.

Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i poreskom policijom uhapsili su krajem avgusta ove godine, sedam osumnjičenih da su vršenjem različitih krivičnih dela oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.

Bonus video:

02:06

KOLIKO PLAĆAMO DRŽAVI

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.