OGLASILA SE PORESKA UPRAVA POSLE VELIKE AKCIJE HAPŠENJA SLUŽBENIKA! Nulta tolerancija na korupciju
Poreska uprava, Foto: Nebojša Mandić

SAOPŠTENJE

OGLASILA SE PORESKA UPRAVA POSLE VELIKE AKCIJE HAPŠENJA SLUŽBENIKA! Nulta tolerancija na korupciju

Poreska uprava Republike Srbije će i ubuduće, sprovoditi kontrole zakonitosti rada državnih službenika

Objavljeno: 11:52h

U skladu sa Akcionim planom i Nacionalnom strategijom za borbu protiv korpucije, kao jasnim prioritetom Vlade Republike Srbije, Poreska uprava Republike Srbije ima iskazanu nultu stopu tolerancije na korupciju i odlučna je u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ovim putem obaveštavamo javnost da je Poreska uprava krajem prošle i početkom tekuće godine započela postupke utvrđivanja nepravilnosti u radu određenih državnih službenika, angažovanih na poslovima kontrole povraćaja PDV-a. Po okončanju postupaka Odeljenja za unutrašnju kontrolu Poreske uprave, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dostavljena je kompletna dokumentacija, kao i izveštaji o predmetima u kojima je zaključeno da postoji osnov sumnje da su ova lica izvršila krivična dela.

Poreska uprava Republike Srbije će i ubuduće, sprovoditi kontrole zakonitosti rada državnih službenika i za sve utvrđene nepravilnosti, kao i u ovom slučaju, obaveštavati nadležne organe.

Tim povodom direktorka Poreske uprave Dragana Marković, izjavila je da se Poreska uprava svakodnevnim zalaganjem, trajno i dugoročno, bori protiv svakog vida korupcije i ubuduće će imati imati nultu toleranciju na isto.

Bonus video:

00:16

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.