MINISTAR MALI OTKRIO KOLIKO SRBIJA SADA IMA NOVCA NA RAČUNU: Pomenuo plate i penzije, slušajte samo
Foto: Printscreen/RTS

OGLASIO SE

MINISTAR MALI OTKRIO KOLIKO SRBIJA SADA IMA NOVCA NA RAČUNU: Pomenuo plate i penzije, slušajte samo

Mali je najavio da do kraja naredne nedelje sledi i isplata po 10.000 dinara svim srednjoškolcima

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali gostuje u jutarnjem programu Televizije Prva.

- Sve što smo obećali smo i ispunili. Peznionerima smo isplatili 20.000 dinara, a juče smo i socijalno ugroženim građanima isplatili po 10.000 dinara - rekao je ministar.

Mali je najavio da do kraja naredne nedelje sledi i isplata po 10.000 dinara svim srednjoškolcima.

- U ove četiri godine, država je izdvojila 9,4 milijardi evra iz budžeta, ono što smo zaradili i uštedeli. To isplaćujemo građanima - dodao je Mali.

On je istakao da ove mere nikako ne oštećuju naš budžet.

- Uprkos svemu što pomažemo, mi imamo mnogo bolje prihode nego što smo planirali za ovu godinu. Uprkos povećanju plata i penzija, a podigli smo plate i u prosveti i u zravstvu, sve te mere i pomoći mi taj novac imamo - rekao je on i pokazao grafikone na kojima se vidi kako i zašto imamo mogućnost da plaćamo.

Istakao je da "na računu danas imamo skoro pet milijardi evra".

- Imamo bolje prihode nego što smo planirali. Javni dug nam je samo 51 odsto. Na ručunu danas imamo skoro pet milijadri evra, potpuno smo likvidni - rekao je Mali.

- 2012. godine farbike su bile zakatančene, devizni kurs je išao sa 83 dinara na 120. To nije bilo tako davno. Država je tada bila bankrot, nismo imali ni za penzije - istakao je Mali.

Podsetimo, osim oktobarskog povećanja penzija, penzionerima je pre dva dana isplaćeno i 20.000 dinara. Takođe, juče su po 10.000 dinara dobili socijalno ugroženi građani.

Bonus video: POMAGAO UGROŽENIMA NA KOSMETU, A TOKOM KORONE BESPLATNO PREVOZIO MEDICINARE: Taksisti i heroju - Branku, sada treba NAŠA POMOĆ

08:22

POMAGAO UGROŽENIMA NA KOSMETU, A TOKOM KORONE BESPLATNO PREVOZIO MEDICINARE: Taksisti i heroju - Branku, sada treba NAŠA POMOĆ

(Espreso/Kurir/Prva TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.