GDE MOŽETE DA PRILAGODITE DOMAĆI TAG UREĐAJ NA PUTU DO SEVERNE MAKEDONIJE? Oglasili se iz "Puteva Srbije"
Putarina, Foto: Aleksandra Čolić

VAŽNO

GDE MOŽETE DA PRILAGODITE DOMAĆI TAG UREĐAJ NA PUTU DO SEVERNE MAKEDONIJE? Oglasili se iz "Puteva Srbije"

Tag uređaji mogu se prekonfigurisati na više prodajnih mesta, odnosno poslovnica „Puteva Srbije”, „Pošta Srbije” i AMSS

Objavljeno:

Javno preduzeće „Putevi Srbije” otvorilo je juče u Preševu mobilno-prodajno mesto, gde korisnici mogu da kupe ili prekonfigurišu tag uređaj na „Open Balkan ETC”. Kako se navodi u saopštenju ovog preduzeća, prodajno mesto nalazi se na auto-putu E-75, smer Beograd–Preševo, na parkingu posle naplatne stanice Preševo.

„Putevi Srbije” obaveštavaju postojeće korisnike tag uređaja da prekonfiguraciju mogu da izvrše tako što će otići u neku od ovlašćenih poslovnica i prekonfigurisati tag uređaj, potom će dobiti novi ugovor i račun-priznanicu umanjenja (ukoliko je bilo sredstava na uređaju), a zatim treba da skeniraju QR kod i unesu svoje podatke i podatke o platnoj kartici.

1 / 7 Foto: Aleksandra Čolić

Nakon toga, korisnik se preusmerava na veb-servis „Open Balkan ETC”, dok istovremeno na imejl dobija podatke za prijavu. Ukoliko korisnik želi da tag uređaj koristi i u Severnoj Makedoniji, potrebno je da na veb-servis „Open Balkan ETC” podatke o platnoj kartici unese i u sekciji za ovu zemlju.

Na 29 VMS znakova sa izmenjivom saobraćajnom signalizacijom na auto-putevima u Srbiji postavljene su poruke koje upućuju vozače na mesta gde mogu da prekonfigurišu tag uređaj na „Open Balkan ETC”. Tag uređaji mogu se prekonfigurisati na više prodajnih mesta, odnosno poslovnica „Puteva Srbije”, „Pošta Srbije” i AMSS.

Kako je juče saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, srpski tag će veoma brzo raditi i u Hrvatskoj, BiH i Grčkoj. „Putevi Srbije” podsećaju da je u funkciji internet stranica https://openbalkan-etc.com na kojoj su dostupne opšte informacije o projektu „Open Balkan ETC” i omogućena registracija tag uređaja na veb-platformu.

Bonus video:

01:28

ANKETA: Šta građani kažu o poskupljenju putarine (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.