OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

razočaraćete se

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT! (FOTO)

Priču o osobi koja prosi na Zelenom vencu i koja onima koji joj udele neki dinar šalje poljupce čuli su mnogi. Tragom te priče krenuli smo ka njenom domu. Imali smo šta da vidimo
Objavljeno: 17:28h

- Ma da, ona je prevarant. Kad se vrati iz Beograda iz prosjačenja, dolazi kod mene da ukrupni novac. Često ima u štosu i 10 hiljada dinara, koliko ja nemam pazara za ceo dan - rekao nam je meštanin S.Ž. koji u ovom mestu drži prodavnicu uputivši nas na dvospratnu kuću u kojoj živi baka Ljubica.

I zaista, zaustavili smo se ispred velike dvospratne kuće.

foto: Filip Plavčić

U dvorištu su parkirani motor, automobil, kombi...pozvonili smo na vrata njenog doma i tada saznali pravu istinu!

foto: Filip Plavčić

Baka Ljubica ne živi sama sa dvoje male dece, kako nam je prethodno ispričala. U velikoj kući živi sa sinom, unukom, snajom i unučićima.

- Ma baba je poremećena - započeo je priču njen unuk!

- Imamo novca, dovoljno da živimo normalno. Ona prosi jer u glavi nije sva svoja. Dosadno joj je, tako ode prosi, ali nije da nema šta da jede. Nekad je ovde, a nekad spava u Beogradu kod ćerke - rekao je on.

foto: Filip Plavčić

U razgovor se uključio i njen sin Milosav, koji pak tvrdi da porodica Jovanović teško živi, ali da nije toliko loša situacija da deca gladuju.

- Teško je, snalazimo se, radimo sa belom tehnikom, dovijamo se da zaradimo. baba prosi jer joj se tako hoće, ali joj niko ne traži novac. Ona tako daje deci za užinu i to, ali nije da to mora da radi - tvrdi Milosav.

Dvorište porodice Jovanović napustili smo s tugom i nevericom. Pomoć su joj pružili mnogi, a sve je, kako deluje, bila laž. Deca, njeni praunučići, su sita i lepo obučena. Sin i unuk takođe. Ne žive lagodno, ali žive onako kako živi verovatno pola Srbije...

Kuća u kojoj živi ova skromna porodica nije luksuzna. Ipak, imaju za osnovne potrebe, ali i više. Struja, internet, kablovska... ne oskudevaju ni u čemu.

foto: Filip Plavčić

Baka Ljubicu prilikom ove posete njenog doma nismo zatekli kod kuće.

Kako su rekli, verovatno je ponovo negde u Beogradu, na njegovom hladnom asfaltu gde sa ispruženom rukom moli za pomoć...

Moli, iako za tim nema potrebe...

(Suzana Trajković)

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Sonja Lapatanov, balerina koja je odbila kralja

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.