SLAVNI RUSI PARADIRALI SKORO KAO OD MAJKE ROĐENI NA ŽURCI,PA SE UPRPILI OD PUTINA:Snimci ZGROZILI javnost,a sada...
Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

"SODOMA I GOMORA"

SLAVNI RUSI PARADIRALI SKORO KAO OD MAJKE ROĐENI NA ŽURCI,PA SE UPRPILI OD PUTINA:Snimci ZGROZILI javnost,a sada...

Oskudno obučene zvezde nosile su mrežastu odeću u boji mesa, čipku i donji veš, a jedan reper došao je samo u jednoj čarapi (pogodite gde), kako je delovalo da oda počast čuvenom omotu albuma Red Hot Čili Pepersa iz 1987

Objavljeno: 12:36h

Razuzdana žurka u Moskvi na kojoj je bila gomila poznatih ličnosti izazvala je bes među ruskim političarima i organima za sprovođenje zakona.

Žurka, koja se odigrala 20. decembra, bila je kostimirani bal održan u noćnom klubu Mutabor u Moskvi na temu “skoro nagi”, a organizovala ju je popularna influenserka na “Instagramu” Anastasija Ivlejeva. Na njoj je bio niz poznatih ličnosti koje su ostale u zemlji otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Oskudno obučene zvezde nosile su mrežastu odeću u boji mesa, čipku i donji veš, a jedan reper došao je samo u jednoj čarapi (pogodite gde), kako je delovalo da oda počast čuvenom omotu albuma Red Hot Čili Pepersa iz 1987.

- Svi su se dobro provodili, niko nije mogao da zamisli kakav će haos iz ovog da nastane – rekla je jedna osoba koja je prisustvovala žurki, preneo je “Gardijan”.

Snimak iz noćnog kluba brzo se proširio ruskim društvenim mrežama, uzrokujući bes među proratnim komentatorima i nacionalističkim zvaničnicima.

- U zemlji se vodi rat ali ove zveri, ološ, organizuju sve ovo, ove zveri koje nije briga šta se dešava - rekao je na “Telegramu” Vladimir Solovjov, najistaknutiji ruski TV propagandista.

Dva dana nakon žurke na sud je pozvao reper Vasio koji je nosio čarapu, čije je pravo ime Nikolaj Vasiljev. On je osuđen na 15 dana zbog “gej propagande” i “huliganstva”. Od tada su mnogi slavni koji su bili na žurki otkazali svoje koncerte i raskinuli ugovore o reklamiranju, što su Rusi nazvali najvećim “otkazivanjem” zvezda od početka rata, navodi “Gardijan”.

U strahu za svoje karijere i čak slobodu, slavni su počeli da se javno izvinjavaju.

Ksenija Sobčak, istaknuta medijska ličnost i navodno Putinovo kumče, rekla je da je “shvatila” da je odlazak na žurku i deljenje slika bilo neprikladno u vreme kad se ruske trupe bore u Ukrajini.

- Ako je ikog uvredila moja pojava, izvinjavam se zbog toga. Ne želim da uzrokujem mržnju i bes ka sebi i drugim umetnicima zbog ovog glupog incidenta – rekla je ona.

U utorak je Filip Kirkorov, ruski kralj popa, molio naciju za oproštaj.

- U svačijem životu postoje trenuci kad prođete kroz pogrešna vrata. U ovim teškim, herojskim vremenima, umetnik mog kalibra, narodni umetnik, ne može i treba da bude tako neodgovoran kad učestvuje u raznim dešavanjima – rekao je on, dodajući da je “poslednje što želi da ovaj moj previd bude razlog za ograničavanje moje umetnosti u Rusiji”.

Kako navodi “Moskov tajms”, Kirkorov se pred kamerom izvinio dan nakon što je snimljen kako objašnjava svoje Putinovom portparolu Dmitriju Peskovu:

Pevačica Lolita rekla je na snimku da nije očekivala bes zbog “skoro nage” žurke, dodajući da se njeni koncerti sada otkazuju a da su pojavljivanja u unapred snimljenim TV emisijama za novogodišnju noć izbačena.

Ruski pevač Dima Bilan, veteran Evrovizije, podelio je javno izvinjenje u utorak, navodeći da njegova pojava na žurki “nije odraz onog što ja jesam”.

- Savršeno razumem otpor naših ljudi, posebno naših momaka koji nas brane na linijama fronta – rekao je on, dodajući da redovno donira u proratne svrhe i nastupa za porodice ruskih vojnika.

Takođe je rekao “nije mogao unapred da zna šta će drugi gosti da nose”, preneo je “Gardijan”.

Skoro svaki umetnik je ukazao na svojim snimcima izvinjenja da ne odobravaju pojavu repera Vasija.

Organizatorki žurke, Ivlejevoj, sada preti zatvor. Vlasti su pokrenule poresku inspekciju protiv influenserke. U tužbi se traži milijardu rubalja (oko 10 miliona evra) za uzrokovanje “emotivne štete”. Ukoliko bude osuđena za izbegavanje poreza, preti joj pet godina zatvora. Preko 20 ljudi potpisalo je grupnu tužbu u kojoj se od nje traži da uplati taj novac na račun proratne dobrotvorne organizacije.

Sud koji je osudio repera zbog huliganizma i gej propagande presudio je da je žurka Ivlejeve širila “propagandu o netradicionalnim seksualnim odnosima”.

“Da li je bilo neprikladno snimati video koji je postao viralan? Da, to je bilo 100& neprikladno. Žao mi je što se to dogodilo i što se nije moglo kontrolisati”, rekla je ona na “Telegramu” u nedelju, preneo je “Moskov tajms”.

“Kažu da Rusija ume da oprosti. Ako je tako, zamolila bih vas, narod, za drugu šansu. Ako je odgovor ne, onda sam spremna za svoje javno pogubljenje. Neću izbeći odgovornost. Spremna sam za svaki ishod”, rekla je ona, prenosi “Gardijan”.

Dodala je da planira da donira deo prihoda sa “skoro nage” žurke u dobrotvorne svrhe.

Kako piše “Gardijan”, ovo je jedan od do sada najočiglednijih primera kako ruski predsednik Vladimir Putin pomera zemlju u konzervativnom i antiliberalnom smeru. List navodi da je ovaj skandal deo rastućeg pokreta koji je Kremlj pokrenuo u naporu da promoviše takozvane “tradicionalne vrednosti” i da je Putin uveo niz represivnih antiliberalnih zakona koji imaju za cilj da podstaknu njegovu nacionalističku agendu.

Neki su niz javnih izvinjenja uporedili sa ozloglašenom praksom koju je u Čečeniji popularizovao lider Ramzan Kadirov, koji je dugo terao kritičare na ponižavajuća izvinjenja pred kamerama.

“Moskva je postala kao Čečenija – javna izvinjenja od učesnika žurke koji drhte od straha, poreske revizije, izgleda za krivično gonjenje”, napisao je na “Instagramu” Aleksander Rodnjanski, ukrajinski producent.

Bonus video:

00:43

Žurka navijača Srbije na krovu Manile

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.