LAVROV ŽESTOKO ISPROZIVAO DVOJICU MOĆNIKA, JEDNOM REČJU IM SVE SASUO U LICE: Pogodio pravo u METU, surovo je...
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

OBRISAO POD SA NJIMA

LAVROV ŽESTOKO ISPROZIVAO DVOJICU MOĆNIKA, JEDNOM REČJU IM SVE SASUO U LICE: Pogodio pravo u METU, surovo je...

Lavrov je ovo rekao na konferenciji za novinare na margimama dvodnevnog Ministarskog saveta Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS)

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao je danas šefove diplomatija SAD i EU, Entonija Blinkena i Žozepa Borelja - kukavicama, jer su izbegli da se u Skoplju sretnu s njim. Lavrov je je to rekao na konferenciji za novinare na margimama dvodnevnog Ministarskog saveta Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ističuči da su Blinken i Borelj napustil Skoplje pre nego što je on došao.

Napomenuo je da su Blinken i Borelj bili na neformalnoj večeri u sredu pred početak skupa, ali da nisu bili na zvaničnom zasedanju Ministarskog saveta juče i danas.

"Otvaranje skupa je bilo juče ujutro, a ne preksinoć. Bio sam na otvaranju sa svim mojim kolgama, ali na večeri nisimo bili prisutni. Ujutro nije bilo ukrajinskog ministra, niti predstavnika baltičkih država. Sekretar Blinken i Borelj su otišli. Zašto su to uradili? Možda žele da naglase nameru da izoluju Rusiju, ali mislim da su samo kukavice", rekao je Lavrov.

Sergej Lavrov
Sergej Lavrovfoto: Profimedia

Prema misljenju šefa ruske diplomatije, Blinken i Borelj se "boje otvorenog razgovora potkrepljenog činjenicama".

"Ovakav njihov strah objašnjava i pokušaje da se ne daju vize našim diplomatama za skupove UN u Njujorku i na različitim sesijama u Parizu. U toku ove dve godine rata protv Rusije nismo čuli ni videli ni jedan razuman argument, a mi smo juče (na Savetu) izneli niz činenica”, rekao je Lavrov.

Bonus video:

01:29

EVAKUACIJA U KRIMU! Rusija NE PAMTI OVO: Četiri ljudi poginulo, DVA MILIONA BEZ STRUJE! Preko 2.000 vozila zarobljeno i zatvoreno!

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.