Raduj se, Srbijo! Oni su tvoj ponos! Furiozan finiš na OI ispisao je istoriju srpskog sporta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters/Profimedia/Fonetap

Epilog: 2+4+2

Raduj se, Srbijo! Oni su tvoj ponos! Furiozan finiš na OI ispisao je istoriju srpskog sporta! (FOTO) (VIDEO)

Duplirali smo medalje u odnosu na London, a u proseku svaki drugi naš predstavnik se iz Rija vratio sa medaljom oko vrata
Objavljeno: 23:34h

7. Ivana Španović - bronzana medalja u skoku u dalj

foto: Reuters

Šest decenija smo čekali da naša atletika dođe do odličja na Olimpijskim igrama i podarila nam ga je šampionka iz Zrenjanina, devojka koja je na 9. uzastopnih velikih takmičenja bila na pobedničkom postolju.

I sama je žalila za tim skokom koji bi joj doneo zlato koje je toliko želela, ali biće prilike. Dovoljna je i bronza koja je pridružena dvema bronzana na Svetskim prvenstvima na otvorenom, srebru na Evropskom i Svetskom dvoranskom prvenstvu i zlatima na Evropskim prvenstvima i na otvorenim i u dvorani.

8. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije - bronzana medalja

foto: Reuters

A šta tek reći o ovim devojkama - lavicama?! Prošle godine su nas bacile u trans evropskom titulom, a sada postale miljenice nacije prvom medaljom za žensku košarku od samostalnosti Srbije.

Ako se pitate šta su uradile, pa reći ćemo da su u četvrtfinalu izbacile moćnu Australiju koja je bila viđena u borbi za zlato i koja je svetski vicešampion, a da su za treće mesto po drugi put u poslednjih godinu dana otkinule sjajne Francuskinje u borbi za mesto na pobedničkom postolju.

PS Na kraju, još jednom se dokazalo da su sportisti i sportistkinje ono najbolje što ova zemlja ima. Na Igrama u Riju nas je predstavljalo 103 sportista, a ukupno kada se sabere njih 54 dolazi kući sa medaljom oko vrata što je svaki drugi.

Malo li je na zemlju od 7 miliona stanovnika?

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.