Raduj se, Srbijo! Oni su tvoj ponos! Furiozan finiš na OI ispisao je istoriju srpskog sporta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters/Profimedia/Fonetap

Epilog: 2+4+2

Raduj se, Srbijo! Oni su tvoj ponos! Furiozan finiš na OI ispisao je istoriju srpskog sporta! (FOTO) (VIDEO)

Duplirali smo medalje u odnosu na London, a u proseku svaki drugi naš predstavnik se iz Rija vratio sa medaljom oko vrata
Objavljeno: 23:34h

3. Kajak dvosed na 1.000 metara (Marko Tomićević i Milenko Zorić) - srebrna medalja

foto: Reuters

Sjajni kajakaši su neke iznenadili svojom medaljom u Riju, ali iza njih su bili rezultati koji su dokazivali da mogu do odličja, a malo je nedostajalo da bude i ono najsjajnije.

Tomićević ima dve bronze sa svetskih i jednu sa evropskih prvenstva, dok Zorić ima jednu svetsku bronzu i dve Evropske, s obzirom na to da je pred njima još jedan olimpijski ciklus nova odličja sigurno neće biti iznenađujuća.

4. Tijana Bogdanović - srebrna medalja u tekvondou do 49kg

foto: Reuters

Šta zna dete šta su Olimpijske igre? Toliko puta citirana rečenica, ali u njenom slučaju potpuno istinita. Tinejdžerka za koju mnogi nisu čuli je oduševila naciju, a mnogi dele mišljenje da je pokradena u finalu i da joj je oduzeto zlato.

Ipak, vremena za osvetu će biti itekako, jer ona ima tek 19 godina, a kako reče njen trener Dragan Jović, ona je vanzemaljac, čudo od deteta i ima perspektivu da postane najbolja ikada u svom sportu. Ona je ne zaboravite juniorska šampionka sveta i seniorska viceprvakinja Evrope.

5. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije - srebrna medalja

foto: Reuters

Ono što su ove devojke radile tokom dve nedelje u Riju zaslužuje, ne pohvalu, nego divljenje. One su obećale medalju i svoje obećanje ispunile. Neverovatnim preokretom u polufinalu protiv svetskih šampionki Amerikanki su dokazale klasu. Šteta samo što nisu uspele da pruže nešto jači otpor u borbi za zlato, ali i istorijsko srebro za žensku odbojku u Srbiji je nešto zbog čega smo ponosni.

6. Muška košarkaška reprezentacija Srbije - srebrna medalja

foto: Reuters

Ma, ni ubedljiv poraz u finalu od u ovom trenutku nadmoćnih Amerikanaca nad ostatkom sveta, nije mogao da pokvari utisak koji su ostavili "orlovi", naročito u polufinalu kada su odučili od košarke Australiju, tim prepun NBA igrača.

Uzeli su srebro, a podsećamo da smo na odličje košarkaša sa OI čekali 20 godina (1996. godine je upravo generacija sadašnjeg selektora takođe u finalu izgubila od SAD), a da nas na Igrama nije bilo 12 godina.

U međuvremenu, ovi momci pod Saletovom palicom su postali i svetski vicešampioni i četvrti u Evropi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.