CRNO-BELA PORODICA! Grobari, ovo je sve što treba da znate o Videotonu pred plej-of za Ligu Evrope! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

PREDSTAVLJAMO MAĐARE

CRNO-BELA PORODICA! Grobari, ovo je sve što treba da znate o Videotonu pred plej-of za Ligu Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Interesantno, ova ekipa je prošle sezone već izbacila jedne crno-bele iz Beograda...

Objavljeno: 14:07h

Da je neko pre svega mesec dana rekao da će Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu Evrope izvući klub u koji je prešao Srđan Plavšić, a Partizan tim koji sa klupe predvodi čovek koji im je prošle sezone doneo duplu krunu - niko mu ne bi verovao!

Ali, pošto je fudbal sport koji je prepun simbolike, ona ovog leta nije mogla da zaobiđe srpske klubove. Pa, tako, crno-beli idu na megdan Vidotonu, čiji trener je, kao što već svi dobro znaju, Marko Nikolić.

Partizan i Zvezda saznali imena protivnika u plej-ofu za Ligu Evrope!

A, to naravno nije sve... U napadu ekipe iz susedne Mađarske igraju dva bivša igrača Partizana i velika osvedočena Grobara - Marko Šćepović i Danko Lazović, koji su, inače, i najbolji strelci ove sezone sa po dva pogotka.

Crno-bela porodica, složićete se...

foto: Printscreen/Soccerway

Kao što možete da vidite na spisku koji smo okačili, gro ekipe čine Mađari, ali u timu iz Šekešfehervara igraju i dva internacionalca iz Bosne i Hercegovine, kao i po jedan Hrvat, Nigerijac i Francuz.

foto: Printscreen/Soccerway

Najefikasniji igrači u dosadašnjem toku sezone bila su upravo dva srpska internacionalca, koja su odigrala veoma važnu ulogu u dramatičnoj i veoma teškoj pobedi nad Bordoom.

Inače, u pobedi nad Bordoom od 1:0 u Mađarskoj viđen je pečat Marka Nikolića, čoveka poznatog po tome što veoma dobro može da odigra na rezultat.

Ekipa nema nijednog klasičnog fudbalskog umetnika, ali je veoma kompaktna i teško ju je probiti (ponovo, pečat Marka Nikolića, koji se vidi i posle menja od dva meseca koliko je u klubu).

foto: EPA/Szilard Koszticsak

Kapiten tima je Roland Juhaš, koji se veoma dobro seća ekipe Partizana, a o toj simbolici ćemo pisati nekom drugom prilikom...

OLIMPIJAKOS IZBACIO PARTIZAN, A SAD BI DA MU UZME I IGRAČA: Trener Hasi insistira da ga dovedu, ali pita se Gejt 7! (VIDEO)

Što se samog kluba tiče, osnovan je 1942. godine, a svega dva puta je osvajao ligu našeg severnog suseda. Boje tima su plava i crvena, stadion se zove Sostoj, a sagrađen je 1967. godine.

Najuspešniji period u istoriji kluba bile su osamdesete godine, kada je ekipa predvođena Ferencom Kovačom došla do finala UEFA kupa (1985).

GORE JE NEGO ŠTO SMO SE NADALI: Nedović vraćen za Beograd, sledi iščekivanje!

Klub je u vlasništvu mađarske kompanije koja je jedna od najboljih 30 na svetu kada je u pitanju proizvodnja i razvijanje elektronske opreme. Od tih zlatnih godina do početka 21. veka, tim je zapao u krizu, ali je početkom 2000-ih uspeo da se vrati u elitu, pa čak i dva puta da se okiti titulom u Mađarskoj.

Bilo kako bilo, crno-bele očekuje veoma, veoma težak takmičarski meč, pun teških emocija. Zamislite samo kako će se osećati Marko Nikolić kada bude izašao na teren Humske i kada bude morao da krene na klupu za gostujuće igrače, a ne na onu na kojoj je tokom prethodnih 12 meseci napravio prava čuda.

POLETELE FLAŠE, JEDAN LEŽI, NEKI SMIRUJU: Pojavio se prvi snimak tuče Delija sa policijom u Pragu! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Frka između igrača Partizana i Olimpijakosa

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.