"MORAMO DA IMAMO 2 TIPA IGRAČA" - Terzić: "APSURD je da Zvezda izgleda bolje u LŠ nego kod nas u 'TRAKALICA' ligi!"
Zvezdan Terzić, Foto: FK Crvena zvezda

zapanjen

"MORAMO DA IMAMO 2 TIPA IGRAČA" - Terzić: "APSURD je da Zvezda izgleda bolje u LŠ nego kod nas u 'TRAKALICA' ligi!"

Mi smo i tako pakovali tim da bude konkurentan u Evropi - kaže generalni direktor Crvene zvezde

Objavljeno:

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, smatra da ekipa izgleda bolje u Ligi šampiona nego u Superligi Srbije, a ima i objašnjenje za to.

On je gostovao u jutarnjem programu TV Prva i naširoko govorio o svim aktuelnim temama u šampionu Srbije.

- U Zvezdi, pobeđivali ili gubili, uvek te "muči". Nas za tri dana očekuje utakmica, to je sudbina ljudi koji vode Crvenu zvezdu. Sada imamo pauzu zbog reprezentacije, pa smo imali vremena za analizu i da se malo konsoliduju redovi. Sigurno, dva poraza i nerešen rezultat u domaćem prvenstvu nije nešto što smo očekivali. Do kraja jeseni imamo još šest prvenstvenih utakmica. Imamo šest bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala, a li s obzirom da imamo tri derbija, nemam uopšte dilemu da je Crvena zvezda najbolji tim i da ćemo na kraju biti šampioni.

- Naravno da ne prija situacija u kojoj posle toliko godina dominacije nismo u toku prvenstva na prvoj poziciji. Možda smo se malo više okrenuli Ligi šampiona i potcenili domaće prvenstvo. Mi smo šest godina šampioni, ali osećamo da narod hoće još više. Mi smo i tako pakovali tim da bude konkurentan u Evropi i da dovedemo fizički moćne igrače. Apsurd je da Zvezda bolje izgleda u Ligi šampiona protiv najjačih ekipa nego kod nas u "trakalica" ligi. Moramo da se vratimo na neka naša podešavanja. Znali smo, kada smo pričali o novoj, modernoj i evropskoj Crvenoj zvezdi - mi imamo igrače koji su naučili da igraju našu ligu, gde se ne zahtevaju atletske sposobnosti, brzina, hitrina, snaga, već kreativnost, tehnika, maštovitost, jer nam se svi protivnici spuste u nizak blok, stave "autobus" ispred svog gola. Tu je potrebno majstorstvo. Moramo da imamo dva tipa igrača, jedne koji znaju da igraju našu ligu, i druge, atletski sposobne. Tako, moramo da imamo dva tipa igrača - kaže Zvezdan Terzić.

Bonus video:

00:06

Predsednik Vučić obilazi novi stadion u Zaječaru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.