"MI SMO ZABORAVILI GDE SMO BILI" Terzić: "Zadovoljan sam kako Zvezda igra LŠ, navijači imaju NEREALNA očekivanja!"
Zvezdan Terzić je zadovoljan igrom Zvezde u LŠ, Foto: Espreso/Tamara Trajković

nije jednostavno

"MI SMO ZABORAVILI GDE SMO BILI" Terzić: "Zadovoljan sam kako Zvezda igra LŠ, navijači imaju NEREALNA očekivanja!"

Nisu prepoznali da se promenio svet, da je globalizacija uradila svoje i da su ogromne razlike, pre svega finansijske. Između Crvene zvezde i Bajerna tada, 1991. godine, te razlike nisu bile velike - napominje Zvezdan Terzić

Objavljeno:

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva i naširoko govorio o svim aktuelnim temama u šampionu Srbije.

Terzić je govorio o borbi sa Partizanom i kiksevima u Superligi Srbije, ali i o nastupima i rezultatima kluba u Ligi šampiona.

- Ja sam dugo na javnoj sceni i dugo obavljam javne funkcije, spreman sam na kritike. Te kritike su povezane sa nekom emocijom koju narod oseća prema Crvenoj zvezdi. Veliki je raskorak između ogromnih želja Zvezdine javnosti i malih mogućnosti. Mi smo zaboravili gde smo bili, da smo šest godina čekali šampionsku titulu, da je bila totalna dominacija Partizana, da smo bili 215. na UEFA rang listi, da nismo mogli da prođemo ni drugu rundu kvalifikacija, da nismo mogli da priđemo grupnoj fazi takmičenja. Onda smo u tome uspeli 2017. godine. Onda su ljudi pomislili da nam to pripada. Mi smo to uspeli u 26, 27. sezoni da se plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona. Kao da su se probudili iz zimskog sna i rekli: "Mi treba da budemo prvaci Evrope". Došli su da nastave 1991. godinu. Nisu prepoznali da se promenio svet, da je globalizacija uradila svoje da su ogromne razlike, pre svega finansijske. Između Crvene zvezde i Bajerna tada, 1991. godine, te razlike nisu bile velike. Ja moram da budem iskren. Ja sam zadovoljan kako Zvezda igra Ligu šampiona. Mi smo 2018. i 2019. godine primali po pet, šest komada - objašnjava Terzić.

Nagovestio je ostanak trenera Baraka Bahara na duže staze i izrazio da navijači imaju nerealna očekivanja.

- Čitajući medije, deluje mi da je Srbija ksenofobična zemlja. Srbija je decenijama i vekovima prepoznata kao zemlja koja ima široko srce i prihvata strance. Iznenađuje me kada čujem neke naše trenere koji dvadest godina ne rade ništa, ali komentarišu strance. Globalizacija je učinila svoje. Svi uzimaju bolje, jače i kvalitetnije. Trener ostaje sigurno. I rezultati, koje će on sigurno napraviti u perspektivi će amortizovati negativne kritike upućene na njegov račun. Vi kada vodite Zvezdu morate da imate i kritiku, ne mogu da vas samo hvale. Rezultati dobre Crvene zvezde, koji će doći, amortizovaće napada na njega.

- Navijači Zvezde nikada neće prestati da imaju nerealna očekivanja. I kada Mančester Siti dođe, navijači će očekivati da Zvezda pobedi. Mi, ne samo da igramo Ligu šampiona, mi smo protiv Mančester Sitija vodili prvo poluvreme. Crvena zvezda raste kao klub i bićemo sve jači i jači u godinama pred nama. Florentino Peres je jednom rekao: "Hrabri donose odluke". Mi ne možemo da donosimo odluke na osnovu čitanja komentara i forumaša. Mi moramo da imamo strategiju i da budemo istrajni na tom putu. Zvezda želi da igra moderno, evropski i nećemo se zadovoljiti prosekom.

Bonus video:

00:09

Provokacija u Lajpcigu: Zastava Albanije na meču Crvene zvezde u Ligi šampiona!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.