Pre 10 godina počeo je rijaliti sunovrat Srbije: Ovo su ključni momenti koji su od nas napravili zombije! (VIDEO)
Foto: Printskrin / Youtube /Tv happy, Printskrin / Youtube / Tv Pink, Printskrin / Youtube / B92

slučajnost ili ne?

Pre 10 godina počeo je rijaliti sunovrat Srbije: Ovo su ključni momenti koji su od nas napravili zombije! (VIDEO)

Polako i neprimetno, lestvica se spuštala sve niže i niže, dok nam stvari kojih se svako normalan gadi nisu postale nešto što se podrazumeva
Objavljeno: 14:20h

Nakon VB-a, nastupila je "Farma" koja je svojim konceptom života na imanju, želela da privuče što veći broj ljudi u nameri da ih "prešaltaju" sa "Velikog brata".

Ekrem je bio glavna maskota ovog rijalitija i više ni na prste ne možemo da izbrojimo koliko puta je ušao na imanje. Nepismen, sa smešnim akcentom, sa hitom "Kuća-posao" - sve ovo je bilo dovoljno da postane instant rijaliti zvezda.

Pijani Ekrem pada po dvorištu i dobija preko 80.000 pregleda:

Ova tužna i bedna slika jednog nesrećnog čoveka svidela se narodu. "Ekrem je smešan".

Kao društvo, tonemo još više, granice se polako prelaze, više ništa nije tabu, sve je kul i sve može. Smejemo se tuđoj nesreći, i postajemo sve nesrećniji, smejući se tuđoj nesreći. Rijalitiji uzimaju mesto ozbiljnim televizijskim formatima, a mi samo želimo još, još i još.

"Farmu 6" koja se emitovala prošle godine obeležili su Stanija i Kristijan. Starleta je dobila megaslavu , a Kristijana su svi krenuli da gotive jer eto boga ti "radan je". Ne beži od posla i sređuje imanje. Prošlost pada u vodu, a on postaje zvezda, starletan. Nema veze što je bio kriminalac, što je pola života proveo u zatvoru, ajde malo njega deca da gledaju i da mu se dive kako je "pravičan".

Vlade Divac je rekao, komentarišući ovaj fenomen: Došlo je vreme da Kristijan deli autograme, a Divac kriminalac.

Sve jasno.

Jedna od scena o kojoj se najviše govorilo je "Stanija nabija prst u dupe Kristijanu" i za to dobija preko 280.000 pregleda. Ma bravo, Srbijo.

Daleko smo dogurali od "Ena i Marko se maze ispod čaršava".

Da je nasilje još popularnije od seksa, potvrđuje ovaj video, koji ima više od 470 000 pregleda:

"Parovi" su takođe našli svoje mesto pod suncem, a bogami posle su prešišali svu konkurenciju. Blud i bezobrazluk su ovde dostigli maksimum. Posle "Parova" ne znam ko će još pomeriti ove granice, osim novih "Parova"?

Svi smo čuli za Gastoza, Zmaja od Šipova, Macu Diskreciju i Ružicu Veljković, zar ne? Svi znamo šta rade. Tu nema ručne, nema granice.

Milomir Marić, poput savremenog srpskog Markiza de Sada, režira najbludnije i najgore rijaliti scene, pretvara ljude u predmete za zadovoljenje najnižih, životinjskih poriva.

Zašto, Milomire? Da bi upozorio, ili da bi profitirao? Ili i jedno i drugo?

Ima li išta slađe od svađe u kojoj ste vi samo posmatrač? Evo kako se to radi u Parovima:

Iako svi "pljuju" ovakav vid zabave, nema sumnje da ga mnogi pomno prate.

Recimo par reči i o oblačenju, koje se promenilo posle decenije rijalitija. Devojke su se 2006. godine oblačile mnogo pristojnije nego sada. Birale su odeću u skladu sa godinama, dok su 2016. godine počele da "oponašaju" starlete. Svi žele da privlače pažnju i budu nova Atina Ferari, na primer. Jer Atina je jedna od njih, "obična devojka", koja je pokazala da bludom i nevaspitanjem može do slave i novca.

Kada je reč o muzici, stvari su se takođe promenile, a evo i kako:

Takođe je zanimljivo što roditelji nipošto ne žele da vide svoju decu u takvim programima, a uživaju da gledaju tuđu u njihovom ponižavanju.

Sve u svemu, nisko smo pali. Gde je dno, ne znamo. Nadajmo se samo da smo ga već dosegli, jer ako nismo... Ne piše nam se dobro.

(Jelena Jovanović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.