MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima
Hilandarski pasulj u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

bolji niste pravili

MONASI USKRŠNJI POST NE MOGU DA ZAMISLE BEZ HILANDARSKOG PASULJA: Najukusniji sa začinima - recept star vekovima

Monasi Uskršnji post ne mogu da zamisle bez hilandarskog pasulja jer je najukusniji sa začinima, a recept je star vekovima

Objavljeno:
N J

Uskršnji post je u toku, a svi se trude da u tom periodu prave što više raznovrsnih jela.

Ono što se mnogima svidelo jeste svetogorska salata od tikvica koja je toliko lagana i ukusna da može da zameni svaki obrok.

Jelo koje monasi obavezno prave, a i vi ćete sigurno, pa čak i kada prođe post jer nećete moći da joj odolite. Pre svega jer je došlo proleće, a laganiji specijaliteti svima tada prijaju.

Naravno, niko od nas ne može da zaboravi na kuvana jela na koja smo od detinjstva navikli (sarma, pasulj, paprikaš, punjene paprike...) sve su to vrhunska jela koja najbolje prave naše bake.

Ono što će vas sada oduševiti jeste hilandarski pasulj bez kojeg monasi post ne mogu da zamisle.

Čorbast, začinjen, ukusan...

Pasulj u šerpi
Pasulj u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

Tu su sastojci i recept:

pasulj

suvi začini

voda

Kuvanje pasulja
Kuvanje pasuljafoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

so

maslinovo ulje

biber

crni luk

Crni luk
Crni lukfoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

mlevena paprika

paradajz

Priprema:

Pasulj prvo otrebite, operite i stavite u lonac.

Pravljenje zaprške za hilandarski pasulj
Pravljenje zaprške za hilandarski pasuljfoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

Vodu sipajte toliko da prekrije pasulj.

Kuvajte pasulj na visokoj temperaturi, ali pazite da ne zagori.

Dok se kuva, maslinovo ulje sipajte u tiganj i zagrejte ga.

Zaprška preko hilandarskog pasulja
Zaprška preko hilandarskog pasuljafoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

U zagrejano ulje stavite nekoliko glavica crnog luka.

Izdinstajte, pa dodajte paradajz koji ste prethodno iseckali, suve začine i mlevenu papriku.

Kada se pasulj skuva prelijte ga sa tom zaprškom, pa stavite u rernu da se malo zapeče.

Hilandarski pasulj u tepsiji
Hilandarski pasulj u tepsijifoto: Printscreen/Youtube/ My Kitchen Tanja

Pecite dok se odozgo ne uhvati korica.

Prijatno u ovom najukusnijem hilandarskom pasulju koji monasi prave na vrhunski način.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stil/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.