POSNA SLADOLED TORTA SA VOĆEM: Najlepša poslastica za Uskršnji post - savršeno lagana i osvežavajuća
Posna sladoled torta sa voćem, Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

nema kome da se ne svidi

POSNA SLADOLED TORTA SA VOĆEM: Najlepša poslastica za Uskršnji post - savršeno lagana i osvežavajuća

Najlepša poslastica za Uskršnji post je posna sladoled torta sa voćem jer je savršeno lagana i osvežavajuća

Objavljeno:
N J

Kako je stiglo proleće, svi više uživamo u brzim i osvežavajućim specijalitetima.

Lagana jela, brze pripreme, a ukus kao iz restorana.

Pošto Uskršnji post uveliko traje, jedan predlog za ručak će vas oduševiti jer ga prave monasi sa Hilandara, a u pitanju je svetogorska salata od tikvica.

Izvrsno, a jednostavnije od bilo čega.

Naravno da biste posle tako dobre hrane bili još srećniji jedna poslastica je pun pogodak.

U pitanju je posna sladoled torta sa voćem.

Nema šanse da ste ovako dobru pravili, a i probali negde.

Seckanje banana
Seckanje bananafoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Tu su sastojci i recept:

kokos - malo

urme - 140 grama

lešnik - malo

Urme u činiji
Urme u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

banane - 2

kukuruzni skrob - 90 grama

sojino mleko - 1 litar

vanilin šećer - 15 grama

Blendiranje urmi i banana
Blendiranje urmi i bananafoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

šećer - 160 grama

Način pripreme:

Prvo presecite urme na pola, pa ih prelijte toplom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta.

Posna sladoled torta sa voćem u činiji
Posna sladoled torta sa voćem u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Zatim ih dobro procedite i zajedno sa bananama izblendirajte.

U dobijenu smesu dodajte sojino mleko i sve dobro promešajte.

Uz pomoć cediljke procedite u šerpu, pa dodajte skrob, vanilin šećer i šećer.

Mešajte dobro da se ne bi napravile grudvice.

Lešnik preko posne sladoled torte sa voćem
Lešnik preko posne sladoled torte sa voćemfoto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Cakes

Kuvajte uz postepeno mešanje, sve dok se fil ne zgusne.

Kada se zgusne, sipajte u vatrostalnu i sve lepo poravnajte.

Pospite sa kokosom i seckanim lešnicima i ostavite tortu u frižider.

Uživajte u posnoj sladoled torti sa voćem.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

(Espreso/Stvar ukusa/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.