MUČI VAS STOMAK I IMATE GASOVE OD PASULJA, A VOLITE GA? Dodajte OVAJ sastojak i sprečićete NADIMANJE
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

OBRATITE PAŽNJU

MUČI VAS STOMAK I IMATE GASOVE OD PASULJA, A VOLITE GA? Dodajte OVAJ sastojak i sprečićete NADIMANJE

Osim potpanja u vodi, kako pasulj ne bi naduvavao prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, mažuran, timijan ili đumbir čija svojstva sprečavaju kasniji nastanak gasova

Objavljeno:

Većina izbegava ovu namirnicu jer nakon nje dolazi do nadimanja i gasova.

Mnogima je dobro poznato da će pasulj manje naduvati namoči li se pre kuvanja barem nekoliko sati u vodi. Prema triku iz bakine kuhinje, pasulj je dobro potopiti i dan ranije pa ga ostaviti u vodi preko noći.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Dodatan trik koji zaustavlja svostvo naduvavanja od pasulja jeste da u vodu u kojoj se grašak potopi stavite kombu algu. Kombu je smeđa alga koja se može nabaviti u bio prodavnicama, a izvrsna je za jačanje krvi i organizma jer obiluje većinom vitamina i minerala poput kalcija, joda i magnezijuma, piše "Net.hr".

Osim potpanja u vodi, kako pasulj ne bi naduvavao prilikom kuvanja u vodu stavite lovorov list, kim, mažuran, timijan ili đumbir čija svojstva sprečavaju kasniji nastanak gasova.

Kako biste sprečili gasove pasulj obavezno operite i kuvajte ga na laganoj vatri i duže, a ne na jačoj. Pranjem i potpanjem grašak gubi šećere koji između ostalog utiču na kasniju nadutost. Naime, kada taj šećer dođe u debelo crevo, bakterija koja je zadužena za izgradnju proizvodi neugodan miris gasa koji će itekako napustiti telo.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Iskusni kuvari savetuju da je pasulj dobro kuvan tek nakon što triput provri.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.