NIKO NE ZNA DA JE OVAJ ČOVEK DEDA NIKOLE ĐURIČKA: Ostaćete u NEVERICI kada vidite ko je u PITANJU
Nikola Đuričko, Foto: Vladimir Sporčić

KO BI REJAI

NIKO NE ZNA DA JE OVAJ ČOVEK DEDA NIKOLE ĐURIČKA: Ostaćete u NEVERICI kada vidite ko je u PITANJU


2001. godine mu je dodeljena uloga kontroverznog biznismena Gojka Sise u komediji „Munje“ i njegove replike su bile rado citiranE

Objavljeno: 17:42h

Nikola Đuričko je srpski glumac, režiser, muzičar i voditelj. Važi za jednog od najvećeg šoumena, najharizmatičnijeg i najduhovitijeg srpskog glumca. Rođen je 9. jula 1974. godine u Beogradu. 1984. godine Nikola je ostvario ulogu u filmu „Šta je s’ tobom, Nina“. Njegov celokupni tekst se sastojao od dve reči i priznao je da je ulogu dobio jer je režiserka Gordana Boškov prijatelj njegove porodice. Iste godine je igrao u televizijskoj seriji „Mali princ“.

Usledile su manje uloge nakon kojih je 1994. godine izabran da glumi Vojkana u seriji „Otvorena vrata“. Ova uloga je prvo ponuđena Vojinu Ćetkoviću, ali on ju je odbio. 1996. godine Đuričko je igrao jednu od glavnih uloga u filmu „Do koske“.

Nikola Đuričko
foto: Dragana Udovičić

1998. godine je bio srednjoškolac Milić Gavranić Tupa koji se sprema za takmičenje u boksu. Malo mu je falilo da pogine tokom snimanja scene u kojoj se trkao sa vozom. Nije krenuo na vreme, već je čekao da se voz približi i tada je počeo da trči. Glumac se sapleo i pao, ali neko od prisutnih mu je pomogao da se skloni. 2010. godine je imao malu ulogu u filmu Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“. Bilo mu je drago što ga je poznati kantautor pozvao da igra u njegovom prvencu. Takođe je igrao visokog sportskog funkcionera Živkovića u filmu „Montevideo, Bog te video“.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić
Nikola Đuričko
foto: Nebojša Mandić

2001. godine mu je dodeljena uloga kontroverznog biznismena Gojka Sise u komediji „Munje“ i njegove replike su bile rado citirane. Takođe je igrao prodavca iz knjižare, Marka, u filmu „Nataša“.

Nikola Đuričko
foto: Dragana Udovičić

Nikolina majka Mila je radila kao laborant u Kliničkom centru, a otac Nikola je po zanimanju pilot. Ima mlađu sestru Milicu i starijeg brata Đorđa koji se takođe bavi glumom i muzikom. Njegov deda je bio šef rasvete u JDP-u, tetka je radila kao sufler u ovom pozorištu, a baba Tomanija se pojavila u kultnim srpskim serijama kao što su: „Kamiondžije“, „Vruć vetar“, „Povratak otpisanih“, itd. U detinjstvu je želeo da krene očevim stopama, ali ipak se odlučio za glumu. Kada je imao četiri godine, pomoću bake je dobio prvu ulogu i pojavio se u Novogodišnjem programu. Ona ga je upisala u studio glume Radio Beograd koji je vodio Mika Aleksić. Ubrzo je glumio u nekoliko emisija Dečjeg obrazovnog programa. Šef Đuričkove grupe je bio Nikola Kojo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.