SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ KAKVU NE ZNATE: Zbog OVE noći sam napustila Hrvatsku! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

espreso intervju nedelje

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ KAKVU NE ZNATE: Zbog OVE noći sam napustila Hrvatsku! (VIDEO)

O isključenju iz stranke, o nadimku "ćirilična Kolinda", ali i planovima za budućnost za Espreso je govorila doskorašnja liderka DSS

Objavljeno: 10:16h

- Ali sam videla da već neko vreme ide ka tome. To je prosto bila jedna grupa kojoj sam ja smetala. Da li je smetao uspeh žene koja je uspela da podigne stranku koja je bila u samrtnom ropcu...?

Šta mislite o sadašnjem rukovodstvu, predsedniku?

- Ne mogu da mislim ništa, jer ga nema. Gospodin Miloš Jovanović je samozvani predsednik. Nisu se još odigrale nikakve procedure. On će biti, ali ne mogu da mislim lepo o ljudima koji su me na takav način izbacili iz stranke.

Rođeni ste u Hrvatskoj i pobegli ste iz nje? Šta je bio prelomni trenutak kada ste rekli sebi kraj, idem?

foto: Đorđe Popović

- Rođena sam u Zagrebu. Prelomni trenutak je bio 7. novembar 1990. godine kada sam se vraćala sa predavanja jednog francuskog analitičara. Posle toga sam otišla kući, a ne na piće, jer sam imala malu decu i usput su me presrela dvojica, udarali su mi glavom u zid, vređali su me, skinuli su mi cipele i terali su me da 7. novembra, a bilo je hladno, trčim kući bosa. Bila sam užasno uplašena, ponižena... Posle toga sam tako bosa i kaljava došla kući, istuširala se i donela odluku da to više nije moj grad. I da je opasno za moju decu, i mene tamo, i da moram da odem odatle...

Svojevremeno su vas nazivali "ćiriličnom Kolindom". Kako ste reagovali na to?

foto: Đorđe Popović

- Smejala sam se na to. Verovatno su u meni videli potencijalnog kandidata za predsednicu Srbije. I Kolinda dolazi iz jedne stranke koja je nacionalna stranka kao što je DSS bila. To je bilo duhovito. Nisam se ljutila.

Ceo intervju možete pogledati u videu formi.

(Milica Božinović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.