PREDSEDNIK POSLE SAVETA: Odbio sam rešenje najmoćnijih zemalja, tražimo povlačenje trupa sa severa
Završena sednica, Foto: Kurir TV

GORUĆA TEMA

PREDSEDNIK POSLE SAVETA: Odbio sam rešenje najmoćnijih zemalja, tražimo povlačenje trupa sa severa

Sednici su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić

Objavljeno: 12:34h

Sednica Saveta nacionalne bezbednosti na kojoj se razgovara o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji je završena. Obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednica je počela u 10 časova, kako je ranije bilo i najavljeno, a trajala je više od dva sata.

- Analizirali smo situaciju i doneli nekoliko odluka. Analizirali smo stanje u VS i MUP, zadovoljan sam borbenom gotovošću, motivisanošću ljudi... -rekao je Vučić i dodao da je analizirana i situacija na Kosmetu odnosdno kriminalna akcija na Jarinju.

- Na barapske i kriminalne akcije Prištine Srbija više ne pristaje!, rekao je predsednik i dodao da je zaključak današnje sednice da Savet traži momentalno povlačenje svih trupa sa severa Kosmeta, dodao je predsednik.

- Srbija više ne pristaje na politiku svršenog čina - naglasio je predsednik i dodao da Srbija traži poštovanje Briselskog sporazuma.

Zahtevi Beograda

Danas smo izneli svoje zahteve, rekao je predsednik i nabrojao taksativno.

- formiranje Zajednice srpskih opština

- ukidanje presude Ivanu Todosijeviću

- davanje licenci dvema srpskim firmama u oblasti električne energije

Odbio sam predlog Kvinte za rešenje, tražimo povlačenje svih trupa sa severa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum o pravnom prometu. Poručuje da je odbio "tobožnje kompromisno rešenje Kvinte koje bi unižavalo Srbiju".

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen RTS

Tema sednice su bila dešavanja na Kosovu i Metohiji, odnosno upad jedinica ROSU na prelaze Jarinje i Brnjak kao i analiza najnovijih napada na Srbe u južnoj pokrajini, te odluka Prištine o skidanju tablica sa srpskih automobila.

Sednici su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.