HITNI RAPORT kod Vučića! Gospodar RTB Bora, Spaskovski pozvan da hitno dođe u Srbiju! (FOTO)
Foto: Facebook / Blagoje Spaskovski

pRESEO MU lONDON

HITNI RAPORT kod Vučića! Gospodar RTB Bora, Spaskovski pozvan da hitno dođe u Srbiju! (FOTO)

Blagoje Spaskovski, direktor RTB „Bor“, morao je juče da prekine službeni boravak u Londonu jer je hitno pozvan da se javi u kabinet premijera
Objavljeno: 12:44h

Profesor ekonomije Mlađen Kovačević kaže da ovaj gigant od 2004. godine živi pod staklenim zvonom države ne hajući za dešavanja na tržištu.

Radniku RTB mašina iščupala ruku! Treći put za 10 meseci!

- Novac je razbacivan kapom i šakom, pa je samo nova topionica koštala tri puta više od plana. Ali rukovodstvo je stalno najavljivalo procvat. Umesto procvata, RTB se i dalje valja u blatu novih dugova i starih problema. Istorijski maksimumi i minimumi cene bakra, propadanje i zatvaranje mnogih kompanija, sve je to protutnjalo pored „Bora“jer je živeo pod zaštitom države i na njenim finansijskim jaslama i sa direktorom koji je više brinuo o partijskim nego ekonomskim interesima - kaže Kovačević. I novinarka NIN Petrica Đaković ima slično mišljenje.

foto: Fonet

- NIN je radio istraživanje o poslovanju RTB-a, koje je pokazalo da ovo preduzeće ima probleme u svakom od segmenata poslovanja, da je investicija u topionicu neopravdana i da ona i dalje stvara gubitke, da je pogrešno projektovan kapacitet, te da tehnologija topionice nije usklađena sa kvalitetom rude koja se eksploatiše. Ovi argumenti nisu bili dovoljni da se rukovodstvo, na čelu sa funkcionerom SNS, koji je prethodno promenio nekoliko političkih partija, promeni - kaže Đakovićeva.

Umesto najavljenih procvata, RTB se i dalje valja u blatu novih dugova i starih problema.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.