Hrvatski ministar: Vulin je huškač i bukač!
Foto: Nemanja Pančić

uzburkan region

Hrvatski ministar: Vulin je huškač i bukač!

- Opet se javljaju dežurni huškači i bukači iz susedstva, opet žele da se mešaju u naše, hrvatske unutrašnje stvari - rekao je hrvatski ministar spoljnih poslova Miro Kovač
Objavljeno: 18:39h

- I sve dok to ne bude slučaj, neće biti sreće - rekao je Kovač i ponovio da će Srbija morati da se suoči sa sobom i sa svojom ulogom u ratu na prostoru Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ne smemo, kazao je, zaboraviti ni rat koji se vodio protiv Slovenije.

Na opasku novinara da Srbija sve češće napada Hrvatsku, a da hrvatska diplomatija ćuti, Kovač je rekao da je "hrvatska diplomatija tu vrlo jasna".

foto: Profimedia

"Mi jasno poručujemo Srbiji – neka se bavi sama sobom", ponovio je Kovač i dodao da Srbija sada ima šansu u okviru procesa približavanja EU da "promeni sebe", pogotovu na području poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe.

Dodao je kako će Srbija morati da omogući žrtvama rata pristup pravosuđu.

- Moraće, isto tako, zajedno s nama, da traga zajedno za nestalima i posmrtnim ostacima. Moraće da sarađuje sa našim sudom i isto tako izruči one ljude koji su optuženi - rekao je Kovač na obeležavanju crkvenog praznika Velika Gospa u Sinju.

foto: Fonet

On je sugerisao da bi za Srbiju bilo pozitivno da sada krene u proces približavanja Evropskoj uniji i ispunjavanje svih tih obveza koje se tiču zvaničnog Zagreba.

- Koliko god malo Srba živelo u Hrvatskoj, izgleda da ih je previše za hrvatsku vladuv - izjavio je tim povodom Vulin.

On je juče podsetio da su u ustaškoj NDH postojali takozvani rasni zakoni na osnovu kojih je moglo Srbe, Jevreje ili Rome ubijati ili pljačkati.

- Bojim se da je ovo najava rasnih zakona kao u NDH. Kada jednu naciju optužite da krši zakon i da laže, onda vi najavljujete donošenje tih zakona - rekao je Vulin novinarima u Jagodini.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.