NIKAD VIĐENO PISMO ZORANA ĐINĐIĆA RATKU MLADIĆU! Ovo je čestitka koju mu je uputio, a u kojoj hvali njegovu Vojsku i dela! (FOTO)
Foto: Fonet

OVO SIGURNO NISTE ZNALI

NIKAD VIĐENO PISMO ZORANA ĐINĐIĆA RATKU MLADIĆU! Ovo je čestitka koju mu je uputio, a u kojoj hvali njegovu Vojsku i dela! (FOTO)

Zanimljivo pismo!

Objavljeno:

Haški tribunal objavio je juče prvostepenu presudu nekadašnjem vrhovnom komadantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću po optužnici koja ga tereti za genocid nad muslimanima i druge ratne zločine i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

Stav javnosti je po ovom pitanju podeljen, dok ga jedni osuđuju i slažu se sa presudom, drugi smatraju da je ovo isključivo antisrpska presuda. Stavovi političara su takođe različiti, ali i poznati.

ZVER U LJUDSKOJ KOŽI: Mediji u regionu OŠTRO o presudi Mladiću, oglasio se i Naser Orić! (FOTO)

Ono što nije poznato većem broju ljudi je da je tadašnji predsednik DS, Zoran Đinđić 28. juna 1994. godine uputio čestitku generalu Ratku Mladiću u kojoj mu čestita Dan Vojske, ali i veliča njegova dela.

Haški tribunal: RATKO MLADIĆ KRIV po brojnim tačkama! DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA! (VIDEO)

- Poštovani g. generale,

U ime svih članova i Demokratske stranke i u moje lično ime, svim vojnicima, podoficirima, oficirima i Vama lično čestitam Dan Vojske Republike Srpske.

Vojska Republike Srpske, nastala u ratu za slobodu je primer kako jedna mala, ali narodna vojska može uspešno sačuvati državu i zaštititi narod. Bez obzira na mirovne pregovore, čiji uspeh svi želimo, nama je potrebna snažna vojska, kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat.

Nadam seda će srpski narod, kao i Vojska Republike Srpske već sledeći Vidovdan doćekati u miru.

S poštovanjem,

dr Zoran Đinđić

Sudeći po onome što stoji u čestitki, vidi se da je Zoran Đinđić bio veliki poštovalac generala Ratka Mladića i Vojske koju je on predvodio. On se složio sa mirovnim pregovorima, ali je bio za snažnu srpsku vojsku kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.