KOJI POLITIČARI ĆE DA NAS VODI OVE GODINE? Trka za dobru poziciju se ZAHUHTAVA a KLADIONICE imaju NEVEROVATNE kvote
Skupština Republike Srbije, Foto: Zorana Jevtić

politika

KOJI POLITIČARI ĆE DA NAS VODI OVE GODINE? Trka za dobru poziciju se ZAHUHTAVA a KLADIONICE imaju NEVEROVATNE kvote

Skoro dva meseca posle izbora u Srbiji i dalje je neizvesno ko će biti na kojoj poziciji

Objavljeno:

Ako Miloš Vučević bude novi premijer Srbije, prvi favorit po kladionicama da bude ministar odbrane je Goran Vesić. Ipak, bukmejkeri i dalje najviše šansi daju Ani Brnabić da ostane na čelu vlade, a u Nemanjinoj 11 i dalje vide i Jelenu Tanasković, Maju Popović, Bratislava Gašića i Danicu Grujičić. Iznenađenje u vladi, ako se pitaju kladionice, bi mogao da bude Dejan Bulatović, bivši potpredsednik SSP koji je drugi favorit za ministra poljoprivrede.

Narodna skupština biće konstituisana u utorak što znači da bi po zakonu nova vlada trebalo da bude formirana najkasnije početkom maja. Podsećanja radi, zakonski rok za formiranje vlade je 90 dana od konstituisanja Narodne skupštine s tim što je predsednik Aleksandar Vučić najavio novu vladu već do sredine marta. To znači da su već uveliko krenule kalkulacije o premijeru i ministrima zbog čega su kladionice izbacile najnovije kvote u vezi sa novom vladom Srbije.

Miloš Vučević
Miloš Vučevićfoto: SCREENSHOT HAPPY TV

Najneizvesnija trka za premijera

Istine radi, kvote za premijersko mesto se nisu menjale u odnosu na prethodni period. I dalje je najmanja kvota (1.80) na Anu Brnabić da bude nova-stara premijerka iako je Vučić nedavno rekao da će teško ostati na tom mestu. Drugi favorit za premijera je dosadašnji ministar odbrane Miloš Vučević sa kvotom 1.90, a treći Siniša Mali čija je kvota 2.50.

Vučević i dalje prvi favorit za čelo odbrane

Čini se da će podjednako biti zanimljivo i ko će biti ministri u novoj vladi. Kladionice vrlo malu kvotu daju na to da će Vučević ostati ministar odbrane - svega 1.30. Interesantno, po bukmejkerima posle Vučevića najviše šansi da bude na čelu odbrane ima Goran Vesić sa kvotom 2.50, a na trećem je Branislav Nedimović čija je kvota pet. Vesić je i dalje prvi kandidat da ostane ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastruktura sa kvotom 1.30, sledi Tomislav Momirović sa 2.70 i Aleksandar Antić sa kvotom 10.

Prvi favorit za ministra poljoprivrede je Jelena Tanasković koja je bila na čelu ovog sektora i u poslednjih godinu i po dana. Njena kvota je 1.30. Zanimljivo, sledi Dejan Bulatović, bivši potpredsednik SSP Dragana Đilasa, koji se na ovim izborima našao na listi SNS sa kvotom 2.50, dok je Branislav Nedimović sa kvotom pet na trećem mestu. I Maja Popović je viđena za novu-staru ministarku pravde, pošto joj bukmejkeri daju kvotu 1.50. Vladimir Đukanović je na drugom mestu sa kvotom 2.50, a Nikola Selaković treći sa kvotom tri.

Najmanju kvotu od svih kandidata za ministre ima Danica Grujičić da će ostati ministarka zdravlja - svega 1.15, što znači da joj daju najveće šanse. Nije mnogo velika kvota ni na bivšeg ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će se vratiti na to mesto - 2.50. Zanimljivo, na kladionicama se pojavio i Branimir Nestorović iz "Mi - Glas iz naroda", koji je na trećem mestu za ovu funkciju sa kvotom 5.50.

Kladioničarski zicer je i ostanak Bratislava Gašića na čelu MUP-a - 1.20. Kvota na Aleksandra Vulina kao novog ministra unutrašnjih poslova je 3.50, na Ivicu Dačića šest. Konačno, Maja Gojković ima kvotu 1.25 da ostane na čelu ministarstva kulture, dok je glumac Lazar Ristovski drugi favorit sa kvotom 2.70. Sledi Nataša Tasić Knežević čija je kvota pet.

Premijer:

Ana Brnabić 1.80 Miloš Vučević 1.90 Siniša Mali 2.50 Ministar odbrane Miloš Vučević 1.30 Goran Vesić 2.50 Aleksandar Vulin 2.50

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Goran Vesić 1.30 Tomislav Momirović 2.70 Aleksandar Antić 10

Ministar poljoprivrede

Jelena Tanasković 1.30 Dejan Bulatović 2.50 Branislav Nedimović 5.00 Ministar pravde

Maja Popović 1.50 Vladimir Đukanović 2.50 Nikola Selaković 3.00

Ministar unutrašnjih poslova

Bratislav Gašić 1.20' Aleksandar Vulin 3.50 Ivica Dačić 6.00

Ivica Dačić
Ivica Dačićfoto: Milos Tesic/ATAImages

Ministar zdravlja

Danica Grujičić 1.15 Zlatibor Lončar 2.60 Branimir Nestorović 5.50

Ministar kulture

Maja Gojković 1.20 Lazar Ristovski 2.70 Nataša Tasić Knežević 5.00

Bonus video:

00:53

Predsednik Vučić: Ozbiljna smo država koja ima ozbiljnu vojsku

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.