OVO NIKADA NIJEDAN KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA NIJE URADIO: Boško Obradović ponudio ostavku građanima!
Foto: Espreso

ekskluzivno

OVO NIKADA NIJEDAN KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA NIJE URADIO: Boško Obradović ponudio ostavku građanima!

"Ukoliko u roku od 180 dana od stupanja na funkciju ne ispunim prethodno navedeno, ovim podnosim ostavku na funkciju predsednika Republike" - stoji u izjavi u koju je Espreso ekskluzivno imao uvid
Objavljeno:

6. Zaustaviću primenu odredbi SSP na osnovu koje stranci mogu da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji od 1. septembra 2017.

7. Pokrenuću postupak poništavanja Briselskih sporazuma, sporazuma sa NATO, Zakona o Beogradu na vodi, i zakona o privremenom uređenju načina isplate penzija.

8. Zahtevaću od svakog javnog funkcionera, u prvom redu predsednika Vlade, ministara, državnih službenika i direktora, sudija, javnih tužilaca, rukovodilaca i zaposlenih u MUP i službama bezbednosti da potpišu overenu izjavu, gde če pod punom moralnom, materijalnom i krivičnompravnom odgovornošću garantovati za zakonito i savesno obavljanje posla, i celokupnom svojom pokretnom i nepokretnom imovinom garantovati za svu štetu koju eventualno prouzrokuju. Ovo mora biti preduslov za obavljanje bilo kog državnog i javnog posla. Svaki javni funkcioner i državni službenik koji zloupotrebi položaj mora biti trenutno razrešen kao javni funkcioner, ili dobiti otkaz kao državni službenik.

9. Pokrenuću proveru svih diploma u javnom sektoru. Svaki javni funkcioner ili državni službenik koji je na nezakonit način stekao diplomu ili upotrebio falsifikovanu ili neistinitu ispravu, biće najstrože sankiconisan.

10. Predložiću za guvernera NBS lice koje će se zalagati da se NBS vrate ranija ovlašćenja, i koje će monetarnu politiku sprovoditi u skladu sa interesima građana i države, a ne po željama i potrebama poslovnih banaka.

Ukoliko u roku od 180 dana od stupanja na funkciju ne ispunim prethodno navedeno, ovim podnosim ostavku na funkciju predsednika Republike.

Ovlašćujem svakog građanina Srbije da primerak overene izjave, koja je deponovana kod javnog beležnika Mirjane Spasić u Beogradu, pribavi od javnog beležnika i preda predsedniku Narodne Skupštine kao moju neopozivu ostavku, koju neću osporavati - napisao je on u potpisanoj "ostavci", u koju je Espreso imao uvid.

foto: Espreso
foto: Espreso

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.