PA ŠTA AKO TE ŽENA BIJE, MUŠKO SI: Ispovest Srbina koga žena RAZVALJUJE od BATINA i koji traži spas u Sigurnoj kući!
Foto: Profimedia

žRTVA ZLOSTAVLJANJA

PA ŠTA AKO TE ŽENA BIJE, MUŠKO SI: Ispovest Srbina koga žena RAZVALJUJE od BATINA i koji traži spas u Sigurnoj kući!

"To su te predrasude preko kojih se ovde teško prelazi. Zašto bi trpeo nasilje, ako je muškarac, mislim pol ne znači ništa" kaže Vesna Stanojević iz Sigurne kuće
Objavljeno:

Nasilje u porodici, prema ženama i deci, višegodišnji je problem koji Srbija zakonima i edukacijom pokušava da smanji. Međutim, sve češće žrtve porodičnog nasilja su i muškarci.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U novosadskom udruženju "Očevi" kažu da nisu retkost slučajevi da muškarca od "dva metra" tuče supruga od "metar i žilet".

Predsednik "Udruženja očevi" Dejan Pavlović kaže da je žrtva nasilja, da je bio fizički napadnut i da je doživeo psihičko nasilje u braku i nakon braka.

"Kada sam pokušao da prijavim nasilje, naišao sam na zid kod institucija. Doživeo sam da me je istražna sudija K. Đ. pitala: 'Da li te je žena tukla?' 'Da', kažem, a ona na to kaže: 'Pa šta, muško si!'", ispričao je Pavlović za RTS.

Iz Sigurne kuće poruka da nasilje, bilo ono fizičko, psihičko ili ekonomsko, ne treba da trpe ni žena ni muškarac.

"To su te predrasude preko kojih se ovde teško prelazi. Zašto bi trpeo nasilje, ako je muškarac, mislim pol ne znači ništa. Ako smo ravnopravni u svim pogledima, onda moramo da budemo ravnopravni i u sprečavanju nasilja i da se za svaki oblik nasilja kažnjava na adekvatan način", rekla je Vesna Stanojević iz Sigurne kuće.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.