OGLASILO SE MINISTARSTVO PRAVDE POVODOM SMRTI ZATVORENIKA U PADINSKOJ SKELI: Ovi postupci su pokrenuti
Stanimir Brajković, Foto: Printscreen/Facebook

padinska skela

OGLASILO SE MINISTARSTVO PRAVDE POVODOM SMRTI ZATVORENIKA U PADINSKOJ SKELI: Ovi postupci su pokrenuti

Povodom ubistva u zatvoru, u kome je stradao Stanimir Brajković oglasilo se i Ministarstvo pravde

Objavljeno: 20:47h

Ministarstvo pravde se oglasilo povodom smrti S.B. (74) iz Mladenovca, koji je kaznu izdržavao u zatvoru u Padinskoj Skeli.

"Povodom smrti prekršajno kažnjenog lica S.B. u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, Ministarstvo pravde saopštava da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah po saznanju za smrt S.B. obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo", navodi se u saopštenju u kome se dodaje:

"Više javno tužilaštvo u Beogradu je posle dobijanja obdukcionog nalaza pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica koji izdržavaju kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. Krivičnog zakonika".

Zatvor
Zatvorfoto: RINA

Iz Ministarstva pravde potom dodaju:

"Protiv odgovornih lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu ‒ Padinska Skela, Ministarstvo pravde je preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao organa u njenom sastavu, pokrenulo postupak unutrašnje kontrole i postupke za utvrđivanje disciplinske odgovornosti. Upravnik Zavoda je zbog navedenog događaja smenjen".

"Apelujemo na nadležne organe da u što kraćem roku sprovedu postupak protiv učinilaca ovog svirepog ubistva i iste što strožije sankcionišu", zaključuje se u saopštenju.

Za jezivo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje penzionera tokom kog je ubijen, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv S. S. (20), Saše S. (21) i D. P. (21) i njima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nesrećnog čoveka svakodnevno su šamarali, tukli nogama i rukama u glavu i telo.

Bonus video:

01:00

ZATVOR SA BRUTALNIM USLOVIMA U KOJEM SU HRVATSKI HULIGANI! Olivera Ćirković otkrila: To je logor, 23 sata u ćeliji bez prozora

(Espreso/ Kurir/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.