UBISTVU PRETHODILA 3 NESREĆNA DOGAĐAJA: Advokat Fila je branio LAUŠEVIĆA, a sada je PROGOVORIO o KOBNOJ VEČERI!
Toma Fila, Foto: Printscreen/Youtube/Happy Entertainment

"TOMO, IPAK SAM JA UBICA"

UBISTVU PRETHODILA 3 NESREĆNA DOGAĐAJA: Advokat Fila je branio LAUŠEVIĆA, a sada je PROGOVORIO o KOBNOJ VEČERI!

Advokat Toma Fila govorio je o slučaju Žarka Lauševića

Objavljeno: 13:09h

U noći između 30. i 31. jula 1993. godine desio se tragičan događaj u kom je glumac Žarko Laušević usmrtio dvoje ljudi. Prema tadašnjim navodima do sukoba je došlo kada su Laušević i njegov stariji brat Branimir napadnuti.

Toma Fila jedan je od advokata koji je radio na slučaju Žarka Lauševića. Kako je ispričao, glumac i njegov brat bili su napadnuti u kafani dok su čekali hranu. Prema rečima File, tragičnom ishodu su doprinele tri nesrećne okolnosti.

"To su putevi nesreće. Prvo je igrao Marka Kraljevića u mladosti, prećeno mu je smrću zbog toga, a uzeo je pištolj da se brani. Druga nesreća je što mu se auto nije zatvarao, a treća nesreća je što je držao pištolj u tašni koja se nije zatvarala u potpunosti", rekao je Fila jednom prilikom za televiziju K1.

Sagovornik je ispričao da je u trenutku njegovog dolaska Laušević dva meseca bio bez advokata. "Zvao me je njegov brat, upravnik zatvora. Branio sam ga besplatno. To se nije radilo za pare. Oni su pretili, jedan je hteo da me ubode nožem.

Dušan Mašić se prijavio da ide sa mnom, imao je dva pištolja, da se branimo dok možemo. Sva sreća po Žarka da su doveli kelnerice iz BiH da svedoče. On je pošao sa bratom da pojede pljeskavicu. Izađu iz kola zajedno, a Žarko se seti da mu ne rade vrata i uzme tašnu i kasetofon. Jedan se od njih udvarao toj što je pravila pljeskavice, proradila je sujeta, a Žarko je tada imao čistu biografiju", kazao je Fila.

Žarko Laušević
Žarko Lauševićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Objasnio kako je počeo sukob. "Prvo su mu nokautirali brata i udarali ga flašom u glavu. Rekli su da je izašao napolje i ispalio još nekoliko metaka i rekao: "Ko je sledeći da ga ubijem". To nije bilo tačno, dokazao sam da je sva municija bila ispaljena u objektu. On je imao sočiva, imao je minus šest dioptriju i pucao je nekontrolisano.

Pretilii su mu smrću jer je igrao Marka Kraljevića i krenuo je građanski rat i sve nacionalističko je bilo zabranjeno i dolazilo "na nož". On je nesrećan čovek, on trideset godina živi sa tim, on kaže "Tomo, ipak ja sam ubica". On je pokazivao kajanje, niko to nije kriv", prisetio se advokat Toma Fila"TOMO, IPAK SAM JA UBICA".

Podsetimo, kobna noć je prikazana u seriji "Pad", koja se emituje na RTS. Glavnog junaka Ivana Maslaća tumači glumac Milan Marić, koji je priznao da mu je značila podrška Žarka Lauševića pre samog snimanja.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.