CRNOGORSKI MUP ODUZEO DRŽAVLJANSTVO FILIPU KORAĆU
Filip Korać, Foto: MUP Srbije

javljeno je

CRNOGORSKI MUP ODUZEO DRŽAVLJANSTVO FILIPU KORAĆU

Informacije da Korać, koji je već godinama u fokusu medija u regionu zbog optužbi za organizovani kriminal, ima državljanstvo Crne Gore nisu nove

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore oduzelo je pre dva meseca crnogorsko državljanstvo Filipu Koraću, osumnjičenom istaknutom pripadniku "škaljarskog klana", saznaje Portal RTCG ekskluzivno u crnogorskoj Vladi.

Prema informacijama, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić dao je nalog da se proveri kako je Korać dobio pasoš Crne Gore i nakon što su utvrđene sve činjenice, oduzeto mu je crnogorsko državljanstvo.

Pre nekoliko meseci, bezbednosne službe Crne Gore dobile su informaciju od kolega iz Hrvatske da je Korać krenuo prema Crnoj Gori, a da koristi crnogorska dokumenta, što je bio alarm. Po nalogu ministra Adžića, sve je ispitano i Koraću je oduzeto državljanstvo Crne Gore. Iz Vlade ističu da je ova odluka samo još jedan primer uspešne borbe protiv kriminala i korupcije i čvrste odlučnosti da Crna Gora ne bude sigurna kuća za međunarodne kriminalce.

Filip Korac
foto: Zorana Jevtić

Informacije da Korać, koji je već godinama u fokusu medija u regionu zbog optužbi za organizovani kriminal, ima državljanstvo Crne Gore nisu nove. O tome se govorilo i ranije, ali MUP Crne Gore se dosad zvanično o tome nije oglašavao niti su objasnili okolnosti pod kojima je postao vlasnik našeg pasoša.

List "Dan" objavio je sredinom januara 2019. godine da Korać ima državljanstvo Crne Gore i da uz to ima pravo glasa u Opštini Berane, u naselju Dolac.

Rođen u Beogradu, prijavljen na Voždovcu

Pasoš Crne Gore Filip Korać je dobio u vreme vlasti Demokratske partije socijalista. Njegov otac je iz Berana, ali Korać je rođen 1980. godine u Beogradu, i prijavljen je na Voždovcu.

Prema izveštajima beogradskih medija, Korać je uhapšen u petak u Mađarskoj. Kako javlja KRIK, Korać je uhapšen po nalogu francuske policije, a ta zemlja ga traži zbog trgovine drogom. Dokazi protiv njega su poruke koje je razmenjivao preko "Skaj" aplikacije. On je, inače, jedan deo života proveo u Francuskoj.

Crnogorski organi unutrašnjih poslova pretpostavljaju da mu crnogorski lični dokument nije oduzet jer u međuvremenu nije dolazio u Crnu Goru, ali ono što je nesumnjivo jeste da mu je državljanstvo Crne Gore oduzeto.

Za Koraćem, inače, traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu poternicu za njim zbog trgovine drogom.

Bonus video: KO JE FILIP KORAĆ? Nedić: Interesantna osoba, a ima samo nekoliko pekršajnih prijava! Radenković: SVE se prepliće preko Balkana

02:27

KO JE FILIP KORAĆ? Nedić: Interesantna osoba, a ima samo nekoliko pekršajnih prijava! Radenković: SVE se prepliće preko Balkana

(Espreso/Portal RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.