KIĆA UBIJEN PRE 3 GODINE, UBICA JE I DALJE NA SLOBODI: Navijač Partizana LIKVIDIRAN na ulici! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Kurir

upucan

KIĆA UBIJEN PRE 3 GODINE, UBICA JE I DALJE NA SLOBODI: Navijač Partizana LIKVIDIRAN na ulici! (FOTO)

Snimak ovog ubistva postoji, ali još niko nije uhapšen za ovu likvidaciju

Objavljeno: 09:01h

Ljubomir Marković zvani Kića, označen kao jedan od vođa navijača "Partizana" ubijen je 2. novembra 2019. godine u Ulici Grčića Milenka u Beogradu.

Ubica ga je sačekao da završi trening i naočigled mnogobrojnih svedoka jurio ga i pucao mu dva puta u glavu.

Snimak ovog ubistva postoji, ali još niko nije uhapšen za ovu likvidaciju.

Robija

Podsetimo, maskirani napadač prišao je Markoviću, koji je 2017. izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, nakon što je izašao iz balona za fudbal, a likvidaciju su snimile kamere.

Ljubomir Kića Marković, podsetimo, bio je dobro poznat u navijačkim krugovima. Javnosti je postao poznat i zbog ubistva Brisa Tatona, zbog čega je hapšen i jedan je od 14 navijača Partizana koji su optuženi da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan-Tuluz.

1 / 11 Foto: Politika/Printscreen

Marković je zbog ubistva Tatona osuđen na 30 godina zatvora, kazna mu je potom smanjena na 15, a sa robije je izašao pola godine pre smrti.

Dok jedni izvori navode da se on posle toga smirio i odlučio da živi mirnijim životom, prema drugima, on se ponovo aktivirao u navijačkoj grupi "Alkatraz".

Hrvatin govorio o Kićinom ubistvu

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je progovorio o svim zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i do detalja opisao mučenja, ubistva, kasapljenja tela i mlevenje žrtava u industrijskoj mašini za meso, rekao je i da mu je Miljković lično, u dvorištu njegove kuće na Zvezdari, pričao o ubistvu Kiće.

- Onako usput mi je spomenuo da je on predložio da se Kića ubije, da je smatrao da je to jedini način i da je tako najbolje bilo da se zaplaše sve frakcije na Partizanovoj južnoj tribini, koja je bila razbijena, i da je bio u pravu. Nije mi mnogo pričao o detaljima, usput mi je ispričao da je lično stajao u blizini pumpe u Grčića Milenka, i mislim da mi je rekao da je Marko Budimir bio s njim. Znam da je rekao da je gledao odatle - ispričao je Hrvatin i objasnio da je sve to saznao nekoliko meseci posle Kićinog ubistvu.

U vreme kada je ovaj navijač ubijen, on je još bio u pritvoru.

Kako je naveo, Miljković mu je spomenuo i da je Ljubomira Markovića ubio Ljubomir Lainović, sin pokojnog Branislava Lainovića Dugog, žestokog momka iz Novog Sada, kog su likvidirali pripadnici zemunskog klana.

Operativne informacije ukazuju da je mlađi Lainović učestvovao i u likvidaciji vođa „škaljaraca“ u Atini. Međutim, on se vodi kao nestao, a sumnja se da je ubijen.

- Miljković mi je rekao i da je posle video da postoje neke kamere na pumpi koje baš gledaju ka mestu na kom je on stajao i da su se zabrinuli da bi mogli da budu otkriveni. Rekao mi je da je zato posle ubistva neko otišao na pumpu i predstavio se kao policajac. Pitao je kakvo je stanje sa nadzornim kamerama, ali mu je radnik pumpe rekao da je njegovim kolegama već dan ili dva pre toga rekao da video-nadzor nije radio, pa im je laknulo - naveo je Hrvatin.

Tribina

Prisećajući se pred tužiocem razgovora koji je vodio s Miljkovićem, rekao je i da mu je Miljković tada otkrio da se tribina posle ubistva Kiće „skockala“ i da više nije bilo frakcija, ali da zapravo njega to i ne zanima.

- Tada je rekao da njega tribina nešto i ne interesuje, sem, normalno, zbog pozicije, da ga više interesuju ulični poslovi, ali ne droga, da ga u stvari interesuju samo poslovi oko planiranja ubistava - otkrio je Hrvatin.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.