PONUDA IMA ZA SVAČIJI DŽEP I JOŠ UVEK NIJE KASNO ZA REZERVACIJU: Proverili smo gde Srbi putuju za DAN ZALJUBLJENIH
Putovanje, Foto: Dado Đilas, Tamara Trajković, Damir Dervišagić, beta dragan gojić, Ellen Schmidt Las Vegas Review Journal via AP

ptuovanja kratka, ali slatka

PONUDA IMA ZA SVAČIJI DŽEP I JOŠ UVEK NIJE KASNO ZA REZERVACIJU: Proverili smo gde Srbi putuju za DAN ZALJUBLJENIH

Pitali smo turističke agencije za kojim aranžmanima vlada najveće interesovanje i zašto

Objavljeno: 17:20h
Jovana Nedeljković

Bliži nam se Dan zaljubljenih, 14. februar, koji će mnogi parovi iskoristiti kako bi negde otputovali, a kako saznajemo još uvek nije kasno za rezervaciju.

Za one koji vole da "spajaju" praznike ovo je i više nego idealna prilika s obzirom na to da su 15. i 16. februar neradni dani zbog državnog praznika Sretenje, nakon toga je vikend. To znači da će mnogi moći da naprave mini odmor od 5 dana, a da uzmu samo jedan dan godišnjeg odmora.

Agencije unapred spremaju specijalne ponude za ove datume. Aranžmani su uglavnom na bazi 3 noćenja, dok broj dana zavisi od tipa prevoza (uglavnom su aranžmani sa autobuskom prevozom, pa ćete često pročitati 6 dana, a 3 noći).

Par
Parfoto: Profimedia

Pitali smo turističke agencije za kojim aranžmanima vlada najveće interesovanje i zašto.

"S obzirom na to da i dalje traje zima i da na planinama ima snega, mnogi ovih par dana koriste za zimovanje. Atraktivni su Kopaonik i Stara planina, a s obzirom na to da su u pitanju vikend programi, napravljeni su paketi sa mogućnošcu drugačijeg plaćanja ski pasa samo za te dane, a ne za celu nedelju", kažu za Espreso u jednoj turističkoj agenciji iz Beograda.

Skijanje
Skijanjefoto: Profimedia

Iz druge prestoničke agencije nam pak kažu da je veće interesovanje za gradski turizam, a posebno su interesantne Evropske prestonice.

"Iz godine u godinu za Dan zaljubljenih vlada veliko interesovanje za Atinu. Romantična mesta koja se kriju “iza svakog ćoška” razlog su što se baš za ovaj datum parovi odlučuju da putuju u glavni grad Grčke. Prava mala bogatstva nalaze se na atinskoj pijaci antikviteta, gde sigurno možete naći originalan poklon za dragu osobu. Takođe veliko interesovanje vlada i za Rim -večni grad koji je sinonim za romantiku. I ove godine smo pripremili aranžman sa polaskom 13. februara. Ostalo je još par mesta i za Beč, Prag, Milano i Veneciju. Uglavnom su aranžmani u trajanju od 6 dana i 3 noći, a cene se kreću od 130 do 200 evra po osobi", kažu nam iz agencije.

Atina
Atinafoto: Profimedia

Kako saznajemo, nisu samo zaljubljeni parovi putnici.

"Sve je više onih koji jednostavno vole da obilaze nova mesta, bilo u društvu prijatelja ili porodice. Dan zaljubljenih je idealna prilika i za jednodnevne izlete. Polasci su uglavnom kasno uveče kako bi se ceo jedan dan iskoristio za obilaza do Venecije, Parndorfa, Budimpešte, Temišvara, Zagreba, Trebinja, Sarajeva... Cena ovih aranžmana uključuje samo uslugu prevoza i vodiča pa su cene od 30 do 70 evra po osobi", tvrde za Espreso.

Venecija
Venecijafoto: Profimedia

Istraživanja pokazuju da ljudi ne cene dovoljno februar kao dobar mesec za putovanja, ali ovo je zapravo idealan mesec za slatka, kratka putovanja koja možete da isplanirate veoma brzo. Ako agencija nema u ponudi mesto koje želite da obiđete, uvek možete putovanje da isplanirate sami. "Low cost" avio kompanije nude jeftine povratne letove za čak 40 evra, a preko bookinga uvek možete rezervisati smeštaj. Nedavno smo pisali i koliko bi vas koštalo jedno individualno putovanje do Kolmara.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

03:07

Aleksandar Seničić i Predrag Milenković o uslovima za putovanje van granica Srbije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.