KLJUČNI DATUMI DO KOJIH MORATE DA NAMIRITE OBAVEZE: Evo šta treba PLATITI u NOVEMBRU!
Kalendar / ilustracija, Foto: MA8 / Alamy / Alamy / Profimedia

Poreski kalendar za novembar

KLJUČNI DATUMI DO KOJIH MORATE DA NAMIRITE OBAVEZE: Evo šta treba PLATITI u NOVEMBRU!

Do 15. novembra je neophodno podneti poreske prijave i platiti PDV za septembar i podneti obrazac PID PDV 1 za oktobar

Objavljeno:

Poreska uprava Srbije objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za novembar, prema kome je rok za prve obaveze 6. novembar do kada bi firme trebalo da dostave obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u oktobru, kao i izveštaje o izmirenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za oktobar.

Sledeći rok je 10. novembar, do kada bi trebalo podneti poreske prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja za oktobar kao i podneti poreske prijave i platiti porez na dodatu vrednost za oktobar od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.

Kako se navodi, 15. novembar je datum kada ističe rok za najveći broj obaveza među kojima je plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za mesec oktobar, za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za oktobar, plaćanje doprinosa za samostalne umetnike i poljoprivrednike za četvrti kvartal ove godine, kao i podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za oktobar.

Poreska uprava
Poreska upravafoto: Nebojša Mandić

Do 15. novembra je neophodno podneti poreske prijave i platiti PDV za septembar i podneti obrazac PID PDV 1 za oktobar ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, te platiti akontacije poreza na dobit pravnih lica za oktobar, obračunatu akcizu za drugu polovinu oktobra kao i podneti poreske prijave za obračun akcize za oktobar i o obračunu i plaćanju akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za oktobar.

Poslednji dan u novembru rok je za podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, obračunatih na najnižu mesečnu osnovicu za obračun doprinosa, za neisplaćene zarade za oktobar kao i za plaćanje akcize za prvu polovinu meseca.

Bonus video:

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.